ASP-ből nyomtatás Word formátum segítségével

ASP-ből nyomtatás Word formátum segítségével
2006-08-16T12:16:34+02:00
2006-08-17T00:06:59+02:00
2022-11-01T02:15:45+01:00
kovkov
Sziasztok!

A következőkben szeretnék segítséget kérni.
Kitöltök egy űrlapot, majd a tartalmát némileg formázva ki kellene nyomtatni. Hogy ne legyen a nyomtatáson se, fejléc se lábléc, azt olvastam itt, hogy csak úgy lehet, hogy doc vagy pdf stb. formátumot kell alkalmaznom. Sajnos elég kezdő vagyok a témában és erről nem találtam konkrét leírást vagy példát, de a próbálkozásaim során eljutottam oda, hogy a form elküldése után meghívok egy ASP-t, ami valamiféle word formátumot kreál nekem. A problémám az lenne, hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy amikor megnyílik ez a nyomtatható oldal, rögtön nyomtatási elrendezést lásson a felhasználó. A nézetben ki lehet választani, de az nem igazán jó megoldás, hogy ide-oda kattintgassanak, ha látni akarják, hogy fog kinézni a lista.
A Windows és ASP környezet kötött, tehát ebben kell megtalálni a megoldást.
A kód a következő:

<%
wm0="JÓ"
wm1="Emzé Periksz"
wm2="MZ/XY"
wdat=date()
response.charset = "windows-1250"
Response.ContentType="application/msword"
response.Write "<CENTER><B><FONT SIZE='4' color='red'>Új felhasználói azonosító igénylése a " & wm0 & " rendszerhez</FONT></B></CENTER><BR>"
response.write "<br>"
response.write "<br>"
response.write ("<table border=0 bordercolordark='red' align=left cellpadding=5 cellspacing=2><tr><td width='38%'><B>Felhasználó neve: </B></td><td>" & wm1 & "</td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'>Felhasználó azonosítója: </td><td>" & wm2 & "</td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'>Igénylés dátuma: </td><td>" & wdat & "</td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'>&nbsp;&nbsp;</td><td> &nbsp;&nbsp; </td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'>&nbsp;&nbsp; </td><td>&nbsp;&nbsp;</td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'><B>.................................................</B></td><td> </td></tr>")
response.write ("<tr><td width='38%'>Igénylést engedélyező aláírása </td><td>&nbsp;&nbsp;</td></tr>")
response.write ("</table>")
%>

Természetesen a formból veszem át az adatokat request.form-al, ez csak egy lecsupaszított (de működő) kód a példa kedvéért.
Lehet, hogy az egész tök rossz így. Várom és előre is köszi a segítséget.
Ja még egy fontos dolog. Ha lehet, ne javasoljatok angol nyelvű oldalakat, mert azok megfejtése nagyon nehezen megy, illetve mit szépítsem (tudom ez nem szép dolog, ha programozni szeretnék), nem tudok angolul.
Még egyszer előre is köszi a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem, ez csak külső modul segítségével tehető meg tudtommal. Nincs olyan js objektum vagy tulajdonság, ami nyomtatási kép üzemmódba kapcsolja a böngészőt.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Előszöris gratulálnék a téma besoroláshoz, ASP-hez értők biztosan a J2EE között fognak megoldandó problémákat keresni!

  A példa kódodból meg nem igazán látom, hogy ez hol Word formátum. Itt egy szimpla HTML-t generálsz. Egyébként egy ilyen 1x-ű HTML kód esetén elég jó esélyed van arra, hogy a felhasználók azt lássák a papíron, amit a képernyőn is látnak. Ha "tiszta" (ActiveX, Java applet mentes) megoldást szeretnél, akkor az a legjobb, ha hasonlóan eccerű kódot generálsz a listához és egy-két helyen még a szélességeket is abszolút értékben meghatározod.

  Ha vmi szebb megoldást szeretnél, az már körülményesebb, sajna csak külső komponensek segítségével megy. Az egyik lehetőség tényleg az, hogy a szerveren már vmilyen dokumentum formátumban generálod a választ (Doc, PDF). Vagy a kliens oldalon kell vmilyen kiegészítő komponenst használnod pl. MeadCo ScriptX komponensét (van belőle ingyenes változat is).

  Ha a tényleges kódod hasonló a most közzétett kódodhoz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazságod vagyon a besorolással kapcsolatban. Én is észrevettem és írtam is a moderátornak, hogy árulja el miként lehet ezt módosítani.
  A kód gyakorlatilag ugyanez, csak sokkal több adat van benne, amelyek csak a a helyet foglalták volna.
  Sajnos nem egészen azt látják, a felhasználók a képernyőn, ami a papíron lesz. Persze lehet, hogy ez az én ügyetlenségem, mint említettem teljesen kezdő vagyok ezen a téren.
  Amit kértem, hogy amikor megjelenik a nyomtatandó adat a képernyőn, akkor nyomtatási elrendezés formában jelenjen meg, az nem megoldható? Nem tudok valamilyen utasítást, parancsot beépíteni a kódba, ami ezt lehetővé teszi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez csak külső modul segítségével tehető meg tudtommal. Nincs olyan js objektum vagy tulajdonság, ami nyomtatási kép üzemmódba kapcsolja a böngészőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd