Prn file nyomtatása

Prn file nyomtatása
2003-11-17T09:57:15+01:00
2003-11-17T10:39:20+01:00
2022-10-18T04:42:02+02:00
csubul
Sziasztok!
Belefutottam egy olyan problémába, hogy nyomtatást akarok tesztelni (tehát egy adott oldalt beformázni stb.)
Nem akarok mindig a nyomtatóhoz futkozni, ezért ha file-ba nyomtatok, kapok egy .prn-t, amit el tudok küldeni, be van formázva (asszem postscript módon, de ez most nem érdekes).
Van valami program vagy mód, hogy hogy tudnám ezt a prn-t elővarázsolni előnézetbe, previewba? Vagy mondjuk jpg-be vagy bmp-be vagy pdf-be átkonvertálni?
Köszi a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha postscript, akkor megnézheted pl. az ingyenes GhostScript-tel (postscript és pdf megjelenítő/nyomtató program, készült hozzá egy grafikus kezelőfelület is, a GSView), de vektoros rajzprogramok is használhatók ilyenre (pl. CorelDRAW). PDF-fé átalakíthatod Adobe Distiller-rel. De PDF-be tudsz nyomtatni is pl. az Adobe PDFWriter-rel (meg vannak még ilyen progik). Ajánlhatom esetleg még a FinePrint nevű programot, ami egy nagyon jó nyomtatásszervező és kiegészítő program. Nyomtatóként viselkedik (azaz megjelenik a nyomtatók listájában) és ami nyomtatást elküldesz rá, azzal mindenfélét csinálhatsz: megnézheted képernyőn, kinyomtathatod bármelyik nyomtatódon, elmentheted, tehetsz rá vízjelet, egy lapra több oldalt nyomtathatsz, kicsinyítheted/nagyíthatod, meg még egy csomó minden
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd