Képkezelés mdb-vel vb6 alatt.

Képkezelés mdb-vel vb6 alatt.
2006-01-28T17:35:03+01:00
2006-01-28T20:53:49+01:00
2022-10-28T20:15:46+02:00
craig85
Hi All!
Egy kérdéssel forulnék megint hozzátok. A következővel:
Adott egy adatbázis. Szeretném ha a keresett névhez tudnék képet/képeket társítani. A kép/képek egy picture boxban jelenik/jelennek meg. Kérlek segítsetek! Köszönet mindenkinek, mindenért!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha tudod azonosítani, hogy melyiket melyikkel, akkor nem gond.

Ha több kép van, akkor 2 tábla célszerű

SzemélyID, név, ez, az, amaz....

KepID, SzemélyID, képútvonal.

És akkor kiválasztott személyID-vel szűröd a második táblát. Csak azok a képek lesznek, amik hozzá tartoznak, és megírhatod a léptetést
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Hozzál létre az Access adatbázisba egy ole mezőt.

    Ebbe tárolhatod a képet (prog-hun is volt többször a feltöltés)
    (nagy lesz az adatbázisod)

    -----

    Csinálj egy sima "szöveg" mezőt. Abba tárold az elérési útját. Amikor az űrlapon lépegetsz, egy kép objektumba a forrásként állítsd azt be.
    (Kicsi lesz az adatbázis, de ha törlik a képet pech...)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A 2. megoldás nagyon tetszik. Azt meg tudom csinálni, hogy egy új adatbázist csinálok a képeknek és azt szinkronizálom az eredetivel? A másik kérdésem az lenne, hogy, ha egy névhez több kép is tartozik, akkor azt hogyan tudom megcsinálni, hogy a képek közt lépegetek?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha tudod azonosítani, hogy melyiket melyikkel, akkor nem gond.

    Ha több kép van, akkor 2 tábla célszerű

    SzemélyID, név, ez, az, amaz....

    KepID, SzemélyID, képútvonal.

    És akkor kiválasztott személyID-vel szűröd a második táblát. Csak azok a képek lesznek, amik hozzá tartoznak, és megírhatod a léptetést
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ez ebben a formában nagggyyon baba!!! Ezer köszi! Még mindig lenne egy kérdésem: Ha van egy textbox, benne egy elérési úttal, akkor azt elvileg ebben a formában megadhatom a képnek:

    dim x as string
    x = textbox1.text
    Set Picture1.Picture = LoadPicture(x)

    Ha logikusan gondolkodom, akkor ez helyes. DE nem müxik. Miért nem?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd