Firebird embedded szerverkent

Firebird embedded szerverkent
2006-01-24T10:10:31+01:00
2006-01-24T11:03:14+01:00
2022-10-28T18:55:41+02:00
FeherCapa380
Udv mindenkinek!

Van 2 kesz programom (mindketto delphiben irodott). Az egyik (nevezzuk "A-prog"-nak) tipikusan beirasokat csinal egy Firebird adatbazisba, a masik ("B-prog") lekerdezget belole.

Firebird SuperServer-el tokeletesen mukodik es a normalisan installalhato Firebird megoldasok mindegyikevel mukodik a ket program egy idoben is.

Embedded serverrel azonban a ket programot csak felvaltva tudom hasznalni, mert nem tudjak az adatbazis fajlt egyszerre megnyitni, arra hivatkozva, hogy a fajlt egy masik processz mar fogja, ami nyilvan igaz is.

Az Embedded megoldas akkor most valodi szerver, vagy csak egy al-szerver, ami csak egy programot tud kiszolgalni?

Mi a megoldas?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csak a nevében szerver.
Pont arra találták ki, hogy egy felhasználós környezetben ne kelljen FB-t telepíteni mellé. A DOC\README_Embedded.txt leír mindent. IP-címmel sem tud elérni, csak lokálporton.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Idokozben elolvastam a manualban, hogy mirol van szo. Es mostmar azt is pontosan tudom, hogy van megoldva. Kar, hogy ez igy gyengus...

    Akinek hasonlo problemaja van, az hasznalja a teljes verzio zip-ben kiadott formajat! A \bin es a \. konyvtarak tartalmat kell a telepito szkriptben megadni, a futaskor csak ezek kellenek. Igy megoldhato, hogy next-next-finish megoldassal installahassunk firebirdet hasznalo programcsomagot.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd