Firebird update

Firebird update
2006-01-20T17:57:32+01:00
2006-01-20T20:55:13+01:00
2022-10-28T17:55:43+02:00
blond72
Helló Mindenki !
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy adatbázisom firebirdben, erre épül egy alkalmazásom , emelyet jelenleg tesztelünk. Azonban én folyamatosan fejlesztgetek a programon és a fejlesztés alatt levő db. új lekérdezésekkel bővül míg a tesztelt alkalmazás adatbázisa új rekordokkal. Van valami program, vagy egyszerű módszer amivel a tesztelt alkalmazásból az adatokat át tudom tenni a fejlesztési adatbázisomba ?
Előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha meg tudod hatarozni, hogy mi szamit uj adatnak (pl. van egy timestamp mezo erre a celra), akkor irsz 1 kis progit, ami kinyomja az adatokat egy masik adatbazis fajlba, azt hazaviszed, otthon pedig egy masik kis progival beteszed az otthoni adatbazisba.

SELECT, aztan otthon meg INSERT. Kb. 10 perc osszedobni a ket kis progit.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Lehet, hogy en nem ertem, mire gondolsz, de szerintem eleg, ha a .GDB fajlt (adatbazis allomanyt) lemasolod magadnak is. Mi legalabbis igy szoktuk: bejon valami bug az ugyfeltol, hozza a DB-t meg a logokat, es nekiallunk tesztelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a gond, hogy a teszt progi db. be folyamatosan kerülnek be a rekordok és én ezeket a rekordokat akarom valami egyszerű módszerrel benyomni az otthoni db-mbe mert az mint írtam folyamatosan fejlesztem tovább és néhány naponta kicserélem a teszt alkalmazás db- re.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Interbase Admin fülön találsz olyat, hogy TIBBackupService ill. TIBRestoreService. Egyébként sem haszontalan az alkalmazásba beépíteni egy komplett Backup/Restore funkciót. Előnye, hogy a file-ok jóval kisebbek, mint ha magát a GDB-t közlekedteted. Üdv:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legegyszerubb a backup allomanyok keszitese. Van egy GBAK.EXE nevu allomany a firebird konyvtaraban, azzal tudsz csinalni adatbazisbol backup-ot. Belement minden adatot, adatszerkezetet, a teljes adatbazist kinyomja. Ezt jol betomorited, hazaviszed, otthon pedig ugyanezzel a programmal inditasz 1 restore-t. Az visszapakolja az adatokat a backup allomanybol az adatbazisba.

  De nemcsak ezekkel a parancssoros szutykokkal tudod megcsinalni, hanem egy rakas firebirdes program megcsinalja neked mindket muveletet: pl. flamerobin, sqlhammer, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De nekem csak az új adatokra van szükségem mert az otthoni db-m folyamatosan új funkciókkal bővül. Azokat elvesztem, ha backup-ból állítok vissza. Nekem arra lenne szükségem, hogy az új adatokat belevigye az otthoni db-m be
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg tudod hatarozni, hogy mi szamit uj adatnak (pl. van egy timestamp mezo erre a celra), akkor irsz 1 kis progit, ami kinyomja az adatokat egy masik adatbazis fajlba, azt hazaviszed, otthon pedig egy masik kis progival beteszed az otthoni adatbazisba.

  SELECT, aztan otthon meg INSERT. Kb. 10 perc osszedobni a ket kis progit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom van egy SQL scripted, amely az eredeti (a felhasználónál lévő) GDB-t legyártotta. Egy másik, amellyel azóta bővítgeted (mondjuk ezzel újabb tárolt eljárásokat, táblákat, táblamezőket teszel bele). Marad a Backup/Restore, és otthon a Restore után ráengeded a második scriptedet. Lényeg, hogy ne
  egy
  scripted legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd