Zene nyilvántartó Delphi-ben

Zene nyilvántartó Delphi-ben
2005-08-22T13:52:51+02:00
2005-08-25T12:15:34+02:00
2022-10-26T17:10:44+02:00
NoMan
Hy all!

A problémám az lenne, hogy nagyon sok zeném halmozódott fel és nem tudom mit hol keressek. Szeretnék csinálni egy olyan programot, amivel megkönnyíthetném a keresést.
Ahol elakadtam, hogy az adatbázist létre kell hozni, de manuálisan nagyon sok idő lenne. Azt szeretném megcsinálni, hogy kiválsztom a meghajtót, a kiterjesztést és a gép autómatikusan kigyűjti mondjuk egy ListBox-ba vagy akár mibe a cd lévő összes adott kiterjesztésű filét teljes elérési úttal.
Ha valaki tud nekem segíteni, írjon.

Előre is köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez nem komponens csak egy egyszerű eljárás, de szerintem megcsinálja azt amit te akarsz.

Procedure Kereses(IniDir, FileName: String); Var Sr: TSearchRec; Begin { File-ok keresese } if FindFirst(IniDir + FileName, $2F, sr) = 0 then begin repeat Form1.ListBox1.Items.add(IniDir + Sr.Name); until FindNext(sr) <> 0; FindClose(sr); end; { Directory-k keresese } if FindFirst(IniDir + '*.*', faDirectory, sr) = 0 then begin repeat If (Sr.Name <> '.') And (Sr.Name <> '..') Then Kereses(IniDir + Sr.Name + '\', FileName); until FindNext(sr) <> 0; FindClose(sr); end; End; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin Kereses('C:\', '*.mp3'); end;

A keresés eljárás első paramétere az, hogy hol keres. Pl C:\
A második paramétere, hogy mit. Pl. *.mp3
A találatok teljes elérési uttal a ListBox1-be kerülnek (feltéve ha van egy olyan komponens a formodon).
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd