Php-s Probléma

Címkék
Php-s Probléma
2002-06-24T06:34:01+02:00
2002-06-28T08:19:23+02:00
2022-10-17T02:20:51+02:00
mota
Hi,

Ha valaki tudja az okát a következő problémának, kérem ne tartsa vissza:

Ez a PHP kódrészlet kiolvas egy sort egy fájlból és ha a checkbox-al meg van megjelölve beolvassa a sort a 'torles' nevű tömbbe.
Namár most az a gondom, hogy csak a karaktersorozat szóközökkel elválasztott első részét adja ki, a többi elveszik. Hogy lehetne az egész sort megkapni?

for ($i=1;$i<$szamlalo;$i++)
{
$sor=fgets($f,4096);
print "<tr><td><input type=checkbox name=torles[] value=$sor></td>";
$pieces=explode("¤",$sor);
print "<td>$pieces[0]</td>";
print"<td align='right'>$pieces[1]</td></tr>";
}
Mutasd a teljes hozzászólást!
Halihow!

Szóval van egy karaktersorozat, ami szóközökkel van tagolva. Ezt pedig át akarod adni egy checkbox value paraméterének, igaz?
Akkor a HTML szabvány/ajánlás szerint az értéket idézőjelek közé kell tenni, valahogy így

print "<tr><td><input type=checkbox name=torles[] value=\\\\\\\\\\\\\\\\"$sor\\\\\\\\\\\\\\\\"></td>";

Megjegyzem, a "name=torles[]" sem értem, hogy honnan jön, de feltételezem, hogy az OK.

PePPierre
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Időközben a probléma meg lett oldva, s valóban ez volt a gond, az aposztrofok hiánya.

  Köszönettel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hello
  Apache+MySQL+Php rendszer. Van egy olyan oldalam, amin új felhasználókat lehet felvinni az adatbázisba, de a gomb lenyomása után nem történik semmi. Elvileg annak az oldalnak kellene megjelennie, amin a felhasználók listája van. A Példa egy könyvből van (interneten lehetett letölteni a kódot).Ugyanígy a felhasználói oldalon a törlés link sem működik. Mi lehet a probléma? a kódot el tudom küldeni. Hálás lennék a segítségért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Halihow!

  Így látatlanban nem fog menni a dolog, de ha elküldöd a kódot, akkor talán. Esetleg arra gyanakszom, hogy vagy az állomány van meg 2 példányban és a rossz hívódik meg, vagy a böngésző cache-l. Ezen utóbbival én is szórakoztam, mert úgy tudtam, hogy (bináris) CGI által generált oldalt nem cache-l a böngésző (IE).

  PePPierre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • úgy tudtam, hogy (bináris) CGI által generált oldalt nem cache-l a böngésző (IE).

  A cache-elés nem függvénye annak, hogy CGI generál -e egy dokumentumoldalt, vagy az statikusan került kiszolgálásra, mert ezt pl. a böngésző egyáltalán nem is tudhatja. A cache-elést alapvetően két dolog befolyásolja: a cache-vezerélő direktívák és a dokumentum lejárati ideje. Ezekre itt sok szót nem vesztegetnék, mert a HTTP/1.1 leírását tartalmazó RFC2616-ban mindent pontosan megtalálsz.

  A lényeg igazából, hogy a dokumentum vissaküldése előtt egy "pragma: no-cache" mezőt kell visszaadni a HTTP válasz fejlécében (ez küldheti a CGI script, de a webszerver is bekonfigurálható, hogy automatikusan küldje el). Elvileg az "Expires" nevű <META> tag is hasonló célra használatos, de valójában erre a legtöbb böngésző magasról tesz (az NS egyébként néha a "pragma: no-cache"-re is).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Halihow!

  Azt hiszem rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy szerintem a DELPHI-m van úgy beállítva, hogy ez a "pragma: no-cache" be van kapcsolva. (Egyébként köszönöm a mező pontos nevét, még jól jöhet ) De akkor ezzel alaposan mellélőttem, mert ott elméletileg nem állítható, csak CGI küldhet ilyent, ő viszont nem küld. Hiába, így bízzon az ember a "hallottam-attól-aki-hallotta..." információkban, mert ez a DELPHI-s dolog onnan jött.
  De feltételezem, hogy ha ez a "pragma" nincs beállítva, akkor cache-elődik alapértelmezésként az oldal. Viszont Opera vagy NS alatt nem cache-l, de az IE ezt megteszi nekem.
  Az IE viszont arra tesz magasról (hogy a szavaddal éljek), hogy figyelembe vegye saját beállításait. Levettem ugyanis 1MB-re a cache-területet és két nap múlva 50MB-t kellett leírtanom. Persze ez csak a munkahelyemen jött elő (W2K, IE6), otthon (W98, IE5) minden OK. Ez is érdekes probléma...

  PePPierre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy vettem észre, hogy Netscape-féléknek:) a "Pragma: no-cache", míg a többieknek:) a "Cache-Control: no-cache" kell a "normális" működéshez. Szóval ajánlatos mindkettőt elküldeni. Bár az Explorer cache-ét inkább hagyjuk. Katasztrofális... Vagy legalábbis nem determinisztikusan műxik. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Halihow!

  Ezt is feljegyzem! Köszönöm!

  PePPierre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd