Star sp200 hiba

Star sp200 hiba
2005-02-10T14:56:20+01:00
2005-08-18T11:02:24+02:00
2022-10-26T15:05:43+02:00
nadasipeti
Sziasztok!

Star sp200-as blokknyomtatóval szeretnék nyomtatni xp alól "altalános/szöveg" nyomtatóként. Ekkor elméletileg nem kell hozzá külön driver, a Windows elintézi a myomtatást. Delphiben ítram egy alkalmazást. A nyomtatást egy egyszerű "print /d:com7 a.txt" utasítással teszem meg. Nagyszerűen működik egészen addig, míg a nyomtatandó blokk mérete el nem éri a kb 30cm-ert. Ekkor megáll a mutatvány. De ha az adott fájlt, amit ki szeretnék nyomtatni a TotalComander nézőkéjével megnyitom, majd nyomtatás, a hatás ugyan ez. A kinyomtatott blokkok mérete cm-re megegyezik. A különbség a két nyomtatás között az, hogy nem egyezik meg a tartalom. Véletlenszerűen kimaradnak sorok mind a Delphi-s, mind a totalcmd-s nyomtatásból.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!
  Ha jól értelmeztem, akkor egy soros nyomtatóról van szó.
  Hasonló gondokkal küszködtem, de én Clipprből, DOS alatt.
  Az a gond, hogy a nyomtató túl gyorsan kapja a géptől a karaktereket és nem jelez vissza, hogy tele van. Ezért nyomtat addig, amíg van a memóriájában és közben a gép küldi a többit. Így kimaradnak karakterek és nem is nyomtatja végig az egészet.
  (Lehet hogy nem teljesen így van, de a hibajelenség erre enged következtetni.)
  Én úgy tudtam csak megoldani, hogy megnyitottam közvetlenü a COM portot, és egy ciklussal karakterenként küldtem ki a portra a szöveget.
  És még így is be kellett raknom egy lassító ciklust!
  Sok szerencsét hozzá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd