Access elérés hálózaton át PHP-vel
2005-01-31T11:28:35+01:00
2005-03-11T00:20:11+01:00
2022-07-19T20:15:22+02:00
jailbird
Kérdésem a következő:

PHP-vel el tudok e érni Access adatbázist egy másik, hálózatban levő gépről? Úgy tudom hogy nem, de nem vagyok benne biztos, szeretném a témában sokkal jobban jártas egyének véleményét is elolvasni.

Előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Csak ötletként:

  Szerintem ha a gépeden definiállsz egy odbc kapcsolatot (Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/ODBC), akkor ODBC-t elérsz a PHP-val is.

  (Esetleg lemezként felveszed a Access adatbázis mappáját, és akkor talán)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm. Nos hogy megértsétek hogy mi a helyzet, pontositom.

  Van egy csomó buta phonelog gép szerte a hálózatban ahol a salescenterek telefonhivásainak a log-jai befutnak Access-ba. Ez több városban jelent kb 10-15 Access adatbázis servert.
  Nos, ezekből az db-kből kellene kihúzni és feldolgozni az adatokat, és lehetelőleg PHP-vel, mivel az fut az intranet serverünkön.

  Nekem úgy tűnik hogy a probléma ilyen egyszerű formában megoldhatatlan, de azért lehet hogy felbukkan valamilyen megoldás mielőtt még nekilátok applikációt irogatni az mdb importálásához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Micu: SystemDNS alatt mappolt drive-ról behoztam az mdb-t, húzza is az adatokat lefelé, de valami eszeveszett lassan.
  10-15 sor után bereked és timeout-ol.

  Végül is, igy jobb mint a semmi, de semmiképpen sem az amire nekem szükségem lenne.

  Azért köszönöm a hozzászólást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...mielőtt még nekilátok applikációt irogatni az mdb importálásához
  .
  Szerintem van egy hihetetlen egyszerű megoldás, ami pont ezért senkinek nem jut eszébe. Én még sosem csináltam, de elvileg makrókkal meg lehetne oldani, hogy egyenként importálod az mdb-ket... Csak egy ötlet, sajnos nem tudok a megvalósításban segíteni.

  agent m
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es ha mielott feldolgozod lemasolod localba?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szijjaztok!

  Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat, időközben addig csesztettem az ODBC kapcsolatokat hogy végre rájöttem mi a gond... Mappolt drive-ról (pl. X:/fónlog.mdb) valami miatt sötét lassan működik a kapcsolat, direkt path-ot (pl. 192.168.0.1/itt/ott/fónlog/fónlog.mdb) megadva viszont vigan rotyogtatja nékem az adatokat.
  Őszintén szólva fogalmam sincs hogy miért tesz különbséget a két kapcsolat között, főleg ilyen módón, de most rendesen műkszik úgyhogy elégedett vagyok

  Es ha mielott feldolgozod lemasolod localba?


  Kis fileoknál nem is lenne probléma, itt az a gond hogy muszáj hiperwinterfresh adatokat szolgáltatni, különben haragudni fognak a phonelogot olvasgató kisasszonyok. Ezek az emdébék sajnos nagyon sokan vannak és őrült módon hiznak, főleg a nagyobb irodaházakban... Szóval, nehézkes lenne mindannyiszor frissiteni a file-okat ahányszor valaki ráklikkel a logra. Úgy hiszem hogy az hálózati ODBC kapcsolat gyorsabb lehet mint a filemásolás+feldolgozás, de nyugodtam megcáfolhattok, ezek után már semmin sem lepődnék meg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd