Hogyan kell használni a Delphi Jedi Validators komponenseket?

Hogyan kell használni a Delphi Jedi Validators komponenseket?
2022-11-23T13:47:42+01:00
2022-11-28T16:41:34+01:00
2022-11-28T17:05:35+01:00
ponicsan
Régen használtam a jedi project validators komponenst, de sajnos az a forráskóg is áldoztúl esett egy ronda rendszerösszeomlásnak.
Most hiába túrom a netet, nem találok egy leírást hogy hogyan kéne használnom. A wiki.delphi-jedi.org valamit taglal, de nem mentem vele előbbre.
Vagy megint vak vagyok? (Igen, legalábbis látászavaraim vannak).
Egy egyszerű példát ha tudna adni valaki az nagyon sokat segítene.

Előre is köszönön!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Köszönöm!
  Úgy emlékeztem hogy ennéll azért egyszerűbb, de hosszú az éjszaka, majd megtoldom eg két nappal és próba....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, de a "megadeomo" nekem is gegvan.
  Miért gondolod hogy ha boldogultma volna vele ide fordultam volna?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert:
  1) Sokaknak nem sikerül megugrani azt a lécet, hogy megtalálják a hivatalos példákat, különösen azok, akik annyira ügyesek a konkrét kérdések feltevésében, mint te
  2) A mellékelt demo alapján gond nélkül megoldható a validációs feladatok jó része, és legfőképp, benne van az, hogy hogyan kéne használni.

  +1 Arról pedig aztán már végképp nem tehetek, hogy még az olvasással is látszólag súlyos gondjaid vannak, ugyanis NEM a megademot küldtem el, hanem egy specifikus validációs projektet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK! Értem!
  Vagyis én vagyok a hülye hogy telepátia órákon hiányoztam. Biztos igazad van.
  De azért erősen meglepne ha sikerülne rámutatnod hogy a validatorok hol vannak ahol kiderül hogy mit és melyik komponenst figyeli és azon belül milyem kritériumok vannak.

  Igazán értékelem a segítő szándékot.....
  De ez nem vitt előrébb. Vagy ezt is titkosították 800 évre?

  Sajnos a "segítség" mostanában egyre inkább abban nyilvánul meg hogy hogyan tudnátok a másikat lebarmolni......

  (Aggodalomra semmi ok, hamarosan töröltetem a kérdést (is) )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De azért erősen meglepne ha sikerülne rámutatnod hogy a validatorok hol vannak ahol kiderül hogy mit és melyik komponenst figyeli és azon belül milyem kritériumok vannak.

  Na akkor készülj fel a meglepetésre, elkezdem sorolni:
  (Hogy segítsek, bal oldalon a validátor komponens neve, jobb oldalon a validált input neve + propertyje.)
  JvRequiredFieldValidator1 --> edRequired.Text (Mivel ez egy TJvRequiredFieldValidator, csak annyit figyel, hogy ki van e töltve.)
  JvCustomValidator1 --> edRequired10Chars.Text (a JvCustomValidator1Validate procedureben van az ellenőrzés arra, hogy a szöveg legalább 10 karakteres legyen)
  JvRegularExpressionValidator1 -> edRegExpr.Text (A ValidationExpression propertyben van a regex: '^A.B.C.*', ami a validáláshoz kell)
  JvRangeValidator1 --> udRange0to100.Position (A MinimumValue/MaximumValue Property-vel lehet a min/max értékeket állítani)

  Mindegyik validátor komponensnél megadhatsz egy ErrorMessage-t, a ControlToValidate-ben a validálandó controlt, a PropertyToValidate-ben a validálandó propertyt.

  Mindezek a komponensek a JvValidators1-ben vannak összefoglalva, ahol a ValidationSummary propertyvel tudod állítani, hogy hova kerüljenek az üzenetek, az ErrorIndicator-al, hogy esetleg a piros háromszög jelenjen meg, vagy az OnValidateFaileddel valami custom dolgot csinálhatsz.

  Sajnos a "segítség" mostanában egyre inkább abban nyilvánul meg hogy hogyan tudnátok a másikat lebarmolni......

  A lebarmolás azután jött, hogy számon kérted, hogy miért a megademot küldtem el, amikor azt te magad is megtaláltad, miközben ez nem az, hanem egy pofonegyszerű példa projekt, benne különbözőfajta validátorokkal. Te pedig az első hozzászólásodban egy egyszerű példát kértél, megkaptad. Majd felháborodtál, mivel gondjaid vannak az olvasással (és szerinted a telepátiával).

  De nekem egyre inkább az az érzésem, hogy te meg se nyitottad/nézted a linket, amit küldtem (nem, nem a képre gondolok).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd