Egy menű, sok oldal.

Címkék
Egy menű, sok oldal.
2022-11-08T20:32:24+01:00
2022-11-14T19:00:15+01:00
2022-11-14T19:15:34+01:00
iMart
Sziasztok!
Vagy egy oldalam, ahonnan sok aloldal érhető el egy legördülő menüvel. Ez a menü minden aloldalon meg kell jelenjen. Eddig iframe-ben oldottam meg, mert ha bővül a menü, akkor csak egyetlen oldalon kell változtatnom, és akkor egy  iframe-ben az új menü minden aloldalon meg is jelenik. De ez a menü elég egyszerű, Dreamweveres  List/Menu-vel oldottam meg, mert azt nem érdekli az iframe magassága, ha kell, túlnyúlik rajta és látható az iframe-n kívül is. Ám nem tudom vizuálisan módosítani, modernebbé tenni stb...
Lenne olyan legördülő menüm ami tetszik, de az csak az iframe-n belül látszik. (az iframe 26 vagy 30 px, és a menü legalább 200 px lenne.) Szóval keresek olyan megoldást, ami csak a menu nevű html oldal módosítását igényli, és látszik minden aloldalon.
Itt a konkrét példa:
https://legibazis.hu/repules/usa/f8_crusader.html
Ezen az oldalon a felső főmenü alatt ott egy sáv, amiben az "USA katonai repülőgépei 1945 után" legördülő menü jelenik meg, ez iframe-ben van, de túlnyúlik a fehér hátterű iframe méretén. Csak éppen már nem tetszik ez a menüdesign.
Csak iframe alkalmas ilyesmire, vagy más megoldás is létezik?
Ja, és egyébként hobbista vagyok, dreamweaver cs4-el dolgozom, nem értek a programozáshoz, a html-hez is csak annyit, amennyit a legibazis.hu oldalán láttok, hát, ott mindent én csináltam, nem túl profi, de hobbinak elég.

Megköszönöm, ha tudtok segíteni.
Üdv, Attila
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • z-index amit keresel szerintem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Például php-ban ott az include parancs, amivel egyetlen fájl tudsz behúzni mindenféle más php fájlokban. Vagy ha valamilyen módon tárolva vannak a hivatkozásaid, akkor írhatsz egy php vagy js függvényt, ami kigenerálja neked a menüt.
  Amúgy nagyon klassz az oldalad, hogy így összeszedted a repcsiket, és azon kívül, hogy több gyűjtőoldalt is el tudnék képzelni (tehát hogy ne csak menüből lehessen elérni az egyes kategóriákat, országokat stb.), nekem határozottan tetszik, ez a mobil telefon feelingű dizájn, ami pl. itt van: Jugoszlávia repülőgépgyártása 1945 után
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, sajnos php nekem teljesen kínai.... ez van, nem baj, lehet, hogy marad ez a menu ami most is, ha nincs valami html script erre. A Z-indexet megnézem, de szerintem az nem segít ezen. Kösz a dicséretet a design az megy csak a programozás nem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha maradni akarsz ennél a módszernél, az iframe teljesen jó megoldás. A <select>-et pedig tudod design-olni CSS kóddal, bár nem tudom, az eltöri-e megjelenést. Ha tippelnem kellene (bocsi, nem vagyok frontend fejlesztő), a select más megoldással ellentétben azért működik, mert azt az OS rendereli, amit nem köt az iframe magassága, nem úgy, mint más HTML elemeket (div, span, stb.). Kérlek, próbáld ki, hogy mi történik akkor, ha valami ilyesmivel próbálkozol: How To Create Custom Select Menus

  (Szerk: Nem, bocsi, ez nem fog működni. Muszáj vagy a default nézetet használnod, mert [tippre] ebben az esetben már a böngésző veszi át a renderelést.)

  Egyébként szerintem felhasználóbarátabb lenne az oldalad kinézete, ha a tartalmat két hasábra osztanád. Mondjuk bal, keskenyebb hasábban lenne a menü az iframe-mel, a jobb, nagyobb hasábban pedig a tartalom. Így nem kötne az, hogy ilyen kis helyre kell bezsúfolni a menüt, ráadásul sokkal több és átláthatóbb (pl. valamilyen szempont szerint kategorizált) menüpontod lehet, amelyből könnyen lehet választani. Nem tudom, mennyire tervezel mobilra optimalizálni, de kis képernyőn kitehetsz egy gombot, ami megjeleníti a menüt.

  Bár ha az őszinte véleményem érdekel, akkor szerintem kezd eljönni az az idő nálad, ahol a statikus weblapkészítést elkezded kinőni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, úgy vélem sok dologban igazad van. Az oldal valóban igényelne már egy komolyabb programozást, de hát munka mellett, hobbiként erre sajna nem fog sor kerülni. Elgondolkodom ezen a kéthasábos dolgon, de hát 400 körüli oldal van... és sok köztük még az ősrégi design is... Mindet átalakítani... hát az nem kis meló lenne
  de még akkor is, ha kinyírnám az iframes menűket... Meg fogom nézni az oldalt, amit küldtél, köszönöm!
  Mobiloptimalizálás? Azt hiszem, arra soha nem lesz időm, de tán majd öt év múlva, akkor már nyugdíjas leszek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  A menü html -be lehet ügyködni JS -el, ami az iframe magasságát megnöveli a befogadó oldalon ideiglenesen, míg focusba van / lenyílik a tartalom, de ez se szép megoldás.
  Az is megoldás lenne, hogy frame -t teljesen cseréli, és helyére szúrja be a menüt, adja hozzá a JS...
  Az iFrame nem egy jó megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd