Miként módosulnak css-ben az egyes paraméterek?

Címkék
Miként módosulnak css-ben az egyes paraméterek?
2022-10-16T00:35:58+02:00
2022-10-16T02:50:41+02:00
2022-11-19T03:35:52+01:00
stik
Arra gondolom, hogy mitől függ az, hogy egy adott paraméter margin-ja mihez van viszonyítva? 

A konkrét problémám igazából az lenne, hogy van 2 gombom, amiknek a position-ja absolute. Emellett a html dom-on van egy nagyobb div. Viszont ha eltüntetem a div-et, akkor az egyik gomb feljebb csúszik, ez pedig azért van, mert valamilyen okból kifolyólag az adott gomb megadott margin-ja eddig a div-hez volt viszonyítva, de miután egy esemény kezelés hatására eltűnt a div, máshoz lett viszonyítva. Az érdekelne igazán, hogy miként lehet azt megadni, hogy eredetileg csak egy valamihez legyen viszonyítva?

Ehhez kapcsolódó kérdésem lenne még, hogy mi az oka annak, ha van 2 div és mindkettőnek ugyanakkora margin-top paramétere. Az egyik viszont display:none-ra van állítva.  Ha viszont gombnyomásra felcserélem a két div közt a display paramétereket -tehát a másik div lesz none és az elsőről ez lekerül-, akkor a margin-top meg fog szűnni az újonnan megjelenített divről?

 A válaszokat előre is köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Ezek nem így működnek... ti. hogy eltűnik róla ez meg az, meg a paraméterek módosulnak.

    El kellene olvasnod az alapokat a CSS és azon belül a "cascading", meg a "position" működéséről - és akkor tudnád mi miért történik, és a pozíció mihez képest lesz abszolút (leegyszerűsítve: az első olyan szülőelemhez képest, aminek nem statikus a pozíciója).
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd