Angular alkalmazáshoz hogyan lehet megállapítani, hogy melyik npm verziót használjam?

Angular alkalmazáshoz hogyan lehet megállapítani, hogy melyik npm verziót használjam?
2022-09-15T11:29:56+02:00
2022-09-15T12:31:26+02:00
2022-10-19T13:55:36+02:00
Leki2000
Nemrég kezdtem el Angulart tanulni, és előtte soha nem foglalkoztam semmilyen frontendes keretrendszerrel. A NodeJS, és az npm packagek világa teljesen új. Na most alapesetben, ha én generálok egy új Angular alkalmazást, akkor nem szokott gond lenni, de mikor valaki más alkalmazását töltöm le, és installálni akarom a npm package-ket nagyon sokszor kapok dependency errort. Eddig ezeket legtöbbször orvosoltam azzal, hogy megadtam installáláskor a --legacy-peer-deps flaget, de ez csak félmegoldásnak tűnik. Sokszor panaszkodik arra is egyébként az Angular CLI, hogy magasabb a globális Angular verzió, mint a lokális, tehát minden új projektnél a globális verziót igazítanom kéne a lokálishoz?

Ha letöltök egy alkalmazást gitről (például), akkor nekem ugyan azt a Node és Angular verziót kéne használnom, amiben a projekt lett elkészítve? Mert eddig csak az oldotta meg, hogy ne kelljen mindig --legacy-peer-deps flaget használni, ha az npm verzió egyezett az alkalmazáséval, vagyis a megfelelő Node volt a gépemen. De ha ez a megoldás, akkor nekem honnan kéne megtudnom, hogy melyik Node/npm, Angulár verzió kell? A package.conf fileban kéne keresgélnem? Egyáltalán miért nem a megfelelő verzió számú npm packageket szedi le automatikusan az npm install?

A másik kérdés, ami szintén probléma. Nekem főleg tesztelnem kéne az Angularos alkalmazásokat amiket letöltök, de valamelyik állandóan panaszkodik, hogy nem megfelelő a config file (itt is hiányzó modulokra, pluginokra hivatkozott), pedig az Angular verzió és a Node verzió is egyezik elvileg. Ilyen hibákat hogyan lehet kiküszöbölni? Az segített, ha újra inicializáltam a Karmat, de akkor is csak azért, mert teljesen üres Karma config file generálódott. A legidegesítőbb, hogy ha manuálisan elkezdem feltenni a kért modulokat, akkor van 1-2 ami sikeres telepítés után sem használható. 

Összefoglalva, mert kicsit kusza lett: hogyan állítsam be a saját fejlesztői környezetem, hogy tudjak dolgozni más által készített Angular alkalmazásokkal anélkül, hogy folyton errort kapjak?
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Egyszer én is próbálkoztam, és hasonló problémákkal én is összefutottam, de elméletileg a package.json file tartalmazza a szükséges csomagok listáját, a szükséges verziószámokkal együtt, melyeket elméletileg telepítéskor fel kellene, hogy rakjon, ha csak nincsen ütközés, mert pl egy másik verzió már fennt van.
    Szerintem, ha egy szükséges csomag egy újjab verziója már fennt van, azzal nem kéne, hogy probléma legyen, viszont ha régebbi, akkor lehet picit mókolni kell (remove, install) . 
    Majd egy profi azért megmondja a pontos választ!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd