HTML letöltés probléma

Címkék
HTML letöltés probléma
2022-07-22T12:34:33+02:00
2022-07-22T16:34:26+02:00
2022-08-25T16:05:42+02:00
blikkk
Sziasztok!
Hogy lehet megoldani, hogy egy weboldal a rajta levő képeket egyesével töltse le a szerverről?
1.kép lejött, utána kérje a 2. képet. Ugyanezt a js / css fájlokkal is jó lenne megoldani. Egy mikrokontroller a szerver, nem szereti ha elárasztják kérésekkel.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elfelejtettem írni: Nincs internet. Access Point a kütyü. Cache nem jó, mert ha hibásan küldi ki a "szerver" valamelyik képet, az kerül be a gyorsítótárba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor a kérdés nem a server hangolása, hanem a kliens mikéntje.

  wget
  python
  golang
  nodejs
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom nem válasz a kérdésre, de talán ha egy egyszerű weboldalt nem tud kiszolgálni a szervered, akkor az architektúrát vagy a tartalmat kellene újragondolni. Ha csak simán egy html oldalad van img tagekkel, akkor a betöltést a böngésző fogja intézni helyetted, nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Dinamikusan meg lehet oldani, hogy az img tagek helyére placeholdert teszel és szkriptből töltöd őket, vagy megkéred a böngészőt, hogy lazy loadolja (Lazy loading - Web Performance) de nem lesz száz százalékos egyik megoldás sem. A jó megoldás az erősebb szerver vagy a http requestek számának csökkentése a felesleges tartalom omittálásával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, kliens oldalon kell megoldani a html kódban. Szerver oldalon képtelenség 80kb rammal amit minden is használ kiküldeni 10 képet egyszerre, meg a webszervert nem is én írtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mutasd – forráskóddal/-részlettel –, hogy eddig mivel, hogyan próbálkoztál, meddig jutottál el, mi nem megy, miben/hol akadtál el! Nem először kérem már ezt.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem gondoltam hogy ehhez a kérdéshez kód kéne. Itt van, de ezt nem kóddal akartam megoldani, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy valahogy a böngésző letöltését nem-e lehet valami paranccsal konfigurálni.

  <form> <input title='Setup' id='pic0' class='pic' value='logo/setupbt.png' type='image' alt="Submit" formaction='/setup'> <input title='Console' id='pic1' class='pic' value='logo/consolebt.png' type='image' alt="Submit" formaction='/debug'> <input title='Info' id='pic2' value='logo/infobt.png' type='image' alt="Submit" formaction='/info'><br><br> <input title='Delete STR/NUM/GPIO' id='pic3' class='pic' value='logo/cleanbt.png' type='image' alt="Submit" onclick='return sure();' formaction='/wsdelete'> <input title='Format (Default settings)' id='pic4' class='pic' value='logo/formatbt.png' type='image' alt="Submit" onclick='return sure();' formaction='/wsformat'> <input title='Reboot' id='pic5' value='logo/restartbt.png' type='image' alt="Submit" formaction='/wsreboot'><br><br> <input title='Delete visit counter' id='pic6' value='logo/visitbt.png' type='image' alt="Submit" onclick='return sure();' formaction='/visitreset'> <span style='margin-left:-2.5em;margin-right:6em;'>^VISITOR^</span> <input title='Exit' class='pic' id='pic7' value='logo/exitbt.png' type='image' alt="Submit" formaction='/logout'><br><br> </form> for (i = 0; i <= 7; i++) { document.getElementById('pic' + i).src = document.getElementById('pic' + i).value; ok = false; document.getElementById('pic' + i).onload = function() {ok = true;} wait(); } function wait() { (function(){ function block() { if (ok === false) { alert("www"); setTimeout(block, 0); } } })(); }
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit másra gondoltam amikor a kérdésedet először olvastam.
  Most látva, hogy mit akarsz, sokkal egyértelműbb.
  Szóval nem kell hozzá kód, csak úgy tényleg egyszerűbb.

  A modern böngészők megpróbálnak előre dolgozni és egyszerre több szállon töltik a tartalmat.
  A szervered egy egyszerű HTML 1.0 -es szerver a chrome meg már HTML 3.0

  Szerintem e legegyszerűbb megoldás, ha belefordítod a HTML-be a képeket.

  How to display Base64 images in HTML
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy összetettebb prjekt. www.esp8266.org
  Használom is ezt a technikát, de szeretném ha pistike összedob egy több képes html-t, feltölti, az helyesen jelenjen meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd