Oldal blokkolása minden kattintásra
2022-07-21T07:31:45+02:00
2022-07-21T09:48:01+02:00
2022-08-24T12:35:42+02:00
d9qn78
Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy időnként belassul a szerver. Elkerülvén a sokszoros terheléseket arra gondoltam, hogy weboldal minden egyes kattintásra megjelenne egy elrejtett várakozós layer.

Tehát valahogy úgy néz ne ki, hogy van egy div, ami alapértelmezetten rejtett, s amikor rákattint egy gombra, akkor egy js megjeleníti és elkezdi végrehajtani a feladatot.

A problémám ott kezdődik, hogy nem szeretnék minden egyes gombra és hivatkozásra onclick-et kötni, mivel ez már egy létező weboldal és se szeri se száma a gomboknak.

Meg lehetne-e oldani valahogy a fenti problémát?

köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Meg lehetne-e oldani valahogy a fenti problémát?

  Meg lehet. de nem így ahogyan te szeretnéd. Ez így badarság. Ha a szerver gyakori hívása azt belassítja, akkor az ottani szoftver rosszul tervezett, vagy a vas gyenge, vagy mindkettő. Ott kell rendet tenni, és nem a felhasználót akadályozni abban hogy ritmusának megfelelően kattintgasson. Haszontalan is utóbbi, hiszen ha nem szerver oldalon korlátozol akkor bármikor lehet oda küldeni egy nagyobb forgalmat (ez pár kattintás a mai világban), és így is úgy is összeomlik majd. Tessék először azt rendbe tenni, és probléma megoldva.

  Csak a kérdésed miatt a válasz az összes link kezelésére: natív JavaScript-el a document.links tömb bejárásával, majd a szükséges eseménykezelők ráaggatásával megoldható.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hogy hogyan van nálad a kiszolgáló beállítva.
  Az ilyen jellegű terheléselosztási problémákat praktikusan a loadbalancer rétegben lehet kezelni.
  Egyfajta QoS réteget tudsz implementálni például a reverse proxiban.

  https://docs.nginx.com/nginx/admin-guide/security-controls/controlli..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd