Weboldalrol adatok Excelbe

Weboldalrol adatok Excelbe
2022-07-16T11:53:41+02:00
2022-11-23T21:27:40+01:00
2022-11-23T21:45:34+01:00
Acidias
Jo reggelt.

Weboldalrol nehany adatot szeretnek excel fileba importalni, ugy hogy nehany dolog, pl a formazas adott legyen es 1-2 extra adat hozzaadasa utan nyomtatni tudjam. 

Mi lehet erre a legegyszerubb megoldas?

Gondoltam hogy a weboldalnak egy print style-t beallitani, de ezzel az a gond hogy a munkahelyen bonyolult lenne ennek kervenyezese. Ezen kivul barmi javaslat?

Elore is Koszonom.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mi lehet erre a legegyszerubb megoldas?

  A szükséges adatokat API kapcsolattal elkéred a weboldal tulajdonosától.

  Ezen kivul barmi javaslat?

  Ha nincs kifejezett írásos engedélyed a forrás weboldal adatainak programozott feldolgozására, akkor a szerzői jogok megsértése miatti pereskedés érdekében felejts ezt el. Attól, hogy egy információ egy weboldalon nyilvános, attól még nem feldolgozható, pláne programozottan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A jogi oldalát már az előttem szóló megemlítette.

  Technikailag viszont megoldható, hogy egy betöltött weboldal felületéről adatokat olvass ki. Nem írtál fejlesztői környezetet, de általában minden platformnak megvan erre a szükséges eszköze (általában lib formájában). A szó, amit itt keresni kell a web crawler (web spider) technika. Az, hogy után a kiolvasott adatokkal mit csinálsz - pl. excel-be mented - már csak megint egy technikai - fejlesztői - feladat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom hogy felhivtad a figyelmemet. Szerencsere a cegnel dolgozok es csak egy kis automatizalast szeretnek hogy ne kezzel keljen kiirnom ezeket a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy TamperMonkeys JavaScriptet gondoltam, amivel egy extra buttonal tudnam nyomtatni. Gondolom ott tudok print stylet formazni. Ez is egy jo megoldas lehet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az a cég a munkahelyed, akié a weboldal, akkor nem inkább a cégvezetés/webfejlesztők felé kéne egy olyan igényt bejelentened, hogy a weboldalon megjelenő néhány adatot neked elérhetővé tegyék akár egy letölthető .xls vagy .pdf fájlban, vagy bármi más, szabványos kimenetben (xml, json stb.)? Szerintem ez lenne a normális útja-módja ennek, mert hát végül is a te fölösleges dolgokkal eltöltött munkaidőd az ő kidobott pénzük, nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én inkább másik oldalról nézem és találok megoldást, hogy megcsináljam, majd a főnökség elé téve bemutatom hogy sporolhatnak több időt. Úgysem szeretnék sokat ebbe a pozicióba lenni (4. napja csinálom de a csapatnak tetszik az ötlet és hasznosnak tartják), szóval ez segithet az előre jutásban is :)

  De már régen tovább léptem ezen a kérdésen és TamperMonkeyba szerkeztek scriptet és @media prinet stylet :)
  Van gond ezzel is, de ez lesz a legpraktikusabb mivel böngészőben dolgozunk és felesleges lenne excelbe importálni bármit is ha ott egyből megvan minden, csak a stilust kell beállitani :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sajna vannak olyan cégek, ahol ez, márha meg is oldódhat, rengeteg idő, és a vége nem az lesz, ami kéne, viszont csilli-villi. szépen világít a főnökség felé.
  Szóval sokkal egyszerűbb az életed, ha megcsinálod, és esetleg prezentálod. 
  Igaz, ezek a cégek jellemzően nem vezető informatikai cégek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ha lehet, hagyd ki az Excelt a képletből:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez egy 2.5milliárd fontot érő cég jelenleg, van programozó szektor is, de bőven bürokratikus rendszer hogy eszembe se jusson ilyet kérni :)
  A prezentálás is tervben van, bár volt olyan főnök aki nem nagyon örült neki hogy engedély nélkül csinálok ilyesmit

  Igen, Az excelt kihagytam, sima userscriptet készitek, bár még néhány nap mire befejezem.
  Főleg mert itthonrol nem sokat tudok hozzá tenni, mert localhost szerveren fut, és melóba meg melózni kell

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismerős probléma
  Sok sikert és kitartást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahhoz hogy ne céggel kelljen kiíratnod a dolgokat, kijelölöd és bemásolod egy Excelbe és kész is vagy. Normális esetben ez ennyi kéne legyen és még a cellák színeit is megőrzi.. Persze ha a táblázat nem táblázat, akkor lehet hogy nem ennyi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De mitől lenne az törvénytelen hogy feldolgozod programmal az oldalt? Az oké hogy nem teheted máshol nyilvánossá, de a saját részre az olyan, mintha leírnád egy papírra. Papírra se írhatod le, amt olvasol? Sőt, amilyen gyorsan lehet, el is kell felejteni?
  A google is teljesen törvénytelen dolgot művel a keresőjével?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az oldal dinamikus, sok infot Jqueryvel kapok es azokat kell a tablazatba bevinni, ha mindent masolgatni kene, sokkal tovabb tartana mint kezzel leirni :D
  Amugy egy elkeszitettem Tampermonkey usercriptet, beta, mar jol mukodo versiot bemutattam a managementnek, tetszett nekik es kaptam is engedely hogy masokat is betanitsak a hasznalatara.
  De amikor kertem volna egy kis extra idot hogy kifejleszthessem teljesen, mert mar munka kozbe nem volt ra idom, senkitol nem kaptam.
  Munkatarsaknak is nagyon tetszett, eleg szomoruak voltak amikor bejelentettem hogy nem fogom mar kifejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem maga az infoval van gond.
  Hanem a ceges oldal manipulasaval. Egy kulso scriptet kell rajta futattnom, ami ha rosszul van elkeszitve akar gondot is okozhat a serveren (pl tul sok lekeres rovid idon belul, tulterhelheti a servert)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az én javaslatom: python + selenium
  De ezen kívül python-nak sok webparse-ra is alkalmas modulja van. bs4, requests, scrapy, urllib...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne aggódj ezt a Microsoft is elkövette. Emlékszem amikor letiltottuk a binget, mert 1 másodperc alatt 4000 kérést indított. De egy tampermonkey-val nehéz ilyen hibát elkövetni, mert azt ott te kéred le az oldalt, az csak dolgozik rajta. Én a puppeteer-t használom inkább, mert ahhoz nem kell elindítanom a böngészőm, sőt a gépemet sem, tud automatikusan futni egy szerveren is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd