Weboldalrol adatok Excelbe
2022-07-16T11:53:41+02:00
2022-08-12T22:14:31+02:00
2022-08-12T22:30:30+02:00
Acidias
Jo reggelt.

Weboldalrol nehany adatot szeretnek excel fileba importalni, ugy hogy nehany dolog, pl a formazas adott legyen es 1-2 extra adat hozzaadasa utan nyomtatni tudjam. 

Mi lehet erre a legegyszerubb megoldas?

Gondoltam hogy a weboldalnak egy print style-t beallitani, de ezzel az a gond hogy a munkahelyen bonyolult lenne ennek kervenyezese. Ezen kivul barmi javaslat?

Elore is Koszonom.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mi lehet erre a legegyszerubb megoldas?

  A szükséges adatokat API kapcsolattal elkéred a weboldal tulajdonosától.

  Ezen kivul barmi javaslat?

  Ha nincs kifejezett írásos engedélyed a forrás weboldal adatainak programozott feldolgozására, akkor a szerzői jogok megsértése miatti pereskedés érdekében felejts ezt el. Attól, hogy egy információ egy weboldalon nyilvános, attól még nem feldolgozható, pláne programozottan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A jogi oldalát már az előttem szóló megemlítette.

  Technikailag viszont megoldható, hogy egy betöltött weboldal felületéről adatokat olvass ki. Nem írtál fejlesztői környezetet, de általában minden platformnak megvan erre a szükséges eszköze (általában lib formájában). A szó, amit itt keresni kell a web crawler (web spider) technika. Az, hogy után a kiolvasott adatokkal mit csinálsz - pl. excel-be mented - már csak megint egy technikai - fejlesztői - feladat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom hogy felhivtad a figyelmemet. Szerencsere a cegnel dolgozok es csak egy kis automatizalast szeretnek hogy ne kezzel keljen kiirnom ezeket a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy TamperMonkeys JavaScriptet gondoltam, amivel egy extra buttonal tudnam nyomtatni. Gondolom ott tudok print stylet formazni. Ez is egy jo megoldas lehet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az a cég a munkahelyed, akié a weboldal, akkor nem inkább a cégvezetés/webfejlesztők felé kéne egy olyan igényt bejelentened, hogy a weboldalon megjelenő néhány adatot neked elérhetővé tegyék akár egy letölthető .xls vagy .pdf fájlban, vagy bármi más, szabványos kimenetben (xml, json stb.)? Szerintem ez lenne a normális útja-módja ennek, mert hát végül is a te fölösleges dolgokkal eltöltött munkaidőd az ő kidobott pénzük, nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én inkább másik oldalról nézem és találok megoldást, hogy megcsináljam, majd a főnökség elé téve bemutatom hogy sporolhatnak több időt. Úgysem szeretnék sokat ebbe a pozicióba lenni (4. napja csinálom de a csapatnak tetszik az ötlet és hasznosnak tartják), szóval ez segithet az előre jutásban is :)

  De már régen tovább léptem ezen a kérdésen és TamperMonkeyba szerkeztek scriptet és @media prinet stylet :)
  Van gond ezzel is, de ez lesz a legpraktikusabb mivel böngészőben dolgozunk és felesleges lenne excelbe importálni bármit is ha ott egyből megvan minden, csak a stilust kell beállitani :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sajna vannak olyan cégek, ahol ez, márha meg is oldódhat, rengeteg idő, és a vége nem az lesz, ami kéne, viszont csilli-villi. szépen világít a főnökség felé.
  Szóval sokkal egyszerűbb az életed, ha megcsinálod, és esetleg prezentálod. 
  Igaz, ezek a cégek jellemzően nem vezető informatikai cégek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ha lehet, hagyd ki az Excelt a képletből:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez egy 2.5milliárd fontot érő cég jelenleg, van programozó szektor is, de bőven bürokratikus rendszer hogy eszembe se jusson ilyet kérni :)
  A prezentálás is tervben van, bár volt olyan főnök aki nem nagyon örült neki hogy engedély nélkül csinálok ilyesmit

  Igen, Az excelt kihagytam, sima userscriptet készitek, bár még néhány nap mire befejezem.
  Főleg mert itthonrol nem sokat tudok hozzá tenni, mert localhost szerveren fut, és melóba meg melózni kell

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismerős probléma
  Sok sikert és kitartást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd