Hogyan kerüljem el a Cumulative Layout Shiftet (Google hirdetései miatt)?
2022-07-04T20:53:13+02:00
2022-07-05T09:29:00+02:00
2022-08-12T09:41:50+02:00
Breaknet
Sziasztok!

A Google szerint rossz az oldalam Cumulative Layout Shift értéke. Tényleg így van, de azért, mert az AdSense hirdetéseknek nem fixáltam helyet, hogy ne legyen egy nagy üres rész azoknak, akik reklámblokkolót használnak.

Tud erre valaki egy jó megoldást?

Köszönöm előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A legjobb amit csinálni tudsz az, hogy megpróbálod detektálni a reklámszűrő jelenlétét, és attól függően megváltoztatni a zóna alapértelmezett méretét, már az oldal kódjának felépítésekor, kiszolgálásakor. Nyilván ha észlelsz reklámblokkolót, akkor kicsire méretezni a zónát, ha nem, akkor nagyobbra.

    Tökéletes nem lesz - már csak azért sem, mert az AdSense sem mindig ugyanakkora hirdetést tölt be az adott helyre -, és alapvetően csak a visszatérő, illetve több oldal letöltő látogatóknál lesz érdemi hatása, de ha jól működik a detektálás, akkor az ilyen esetek/látogatók/oldaletöltések >90%-ában el tudod kerülni a CLS nagy részét.

    A másik oldalon a reklámblokkolót használók kiszolgálásába vagy számukra az élmény jobbá tételére sok - vagy egyáltalán bármennyi - erőforrást ölni nyilvánvaló okoból nem igazán érdemes, főleg, hogy ők sincsenek tekintettel a te érdekeidre.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszönöm szépen. Mióta válaszoltál, próbálgatok különféle detektáló scripteket, de a uBlock Orginnel egyszerűen nem boldogulnak, nem ismerik fel. Gondolom ez az anti adblock-detection feature túl jól működik. Van esetleg valami működő megoldásod?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd