Két tömb közös elemei

Címkék
Két tömb közös elemei
2022-05-15T00:19:50+02:00
2022-05-15T17:17:33+02:00
2022-12-07T02:00:35+01:00
HyperFyber
Sziasztok, hogy kell két tömb közös elemeit kiírni egy harmadikba?  A két tömb elemei már megvannak, valamilyen if-es szerkezetre gondolok, de ötletem sincs, hogyan kéne továbbmenni, Köszönöm előre is a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hogy azért mégse én oldjam meg a házi feladatodat, tényleg csak ötleteket adok.

  Az megy, hogy egy elem benne van-e egy tömbben vagy sem? Mert ha az megvan, onnan már csak egy lépés, hogy ezt a vizsgálatot ne egyetlen elemre futtasd, hanem ciklusban egy másik tömb összes elemére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Mutasd – C#-forráskóddal/-részlettel –, hogy eddig mivel, hogyan próbálkoztál, meddig jutottál el, mi nem megy, miben/hol akadtál el!

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anélkül, hogy bármit tudnék a C#/.NET dolgairól: erre nincsenek valamiféle halmazolkal kapcsolatos eszközök?

  Jó,ez iskolai feladatnak tűnik, gyanítom, nem a HashSet<T> használata a feladvány lényege, de ilyen kérdésre nem az lenne a valódi válasz, hogy halmazként kezelni a két tömböt és lekérni a metszetüket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen és igen. Ha ez nem házi feladat, akkor a HashSet.IntersectWith() metódus rá a jó megoldás, vagy esetleg ha az elemek sorrendjét meg kell tartani, akkor Contains() hívás ciklusban. További előny, hogy HashSet-tel lineáris időben futó megoldás jön létre, míg a kézzel megírt ciklus négyzetes lesz, bár "házi feladatos" adatmennyiségen nem fog érződni a különbség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello
   
  Illene tudni, hogy mit is keresel valójában. 
   
  Amit Te keresel az a metszete két halmaznak. Esetedben két, valamilyen sorozat metszéspontjait kell megtalálnod. Idáig tart a matematika.
   
  Jöjjön egy kis C# programozás. Amikor C# tömbbel dolgozol, tudni kell hogy a tömb az IEnumerable osztályból származik. Nagyon sok metódusa van, de Te egyet keresel közülük.
   
  Most hogy már tudod melyik irányba indulj, a fenti két hivatkozásból adódik hogy Neked az IEnumerable osztály Intersect metódusára lesz szükséged.

  Mivel Neked a feladatban egy harmadik tömb kell, ezért az Intersect IEnumerable visszaadott értékének átalakítása szükséges, ez pedig a ToArray.

  Ennyi lenne, és vedd a fáradságot, tanuld meg mit is csinálsz. A C# megoldás is benne van a hivatkozások egyikében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd