Javascript sql kommunikáció
2022-05-10T09:38:23+02:00
2022-05-16T10:36:34+02:00
2022-08-12T09:00:31+02:00
XABYKA1983
Neki akarok állni a weboldalfejlesztésre, és kitaláltam, hogy MariaDB-t és NodeJS-t,vagy sima javascriptet fogok használni.

A Visuál studio kódban megírtam, hogy mik történjenek, ami szépen müködik, ha a képekre path ként hívatkozok, viszont azt akarom, hogy a képeket az sql-ből szedje ki, és onnan jelenítse meg.
Az sqlbe beleraktam a képeket "blob"ként

Nem jövök rá hogyan csináljam. Nem akarok php-t használni.
Valakinek ötlete?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Olvasd ki az adatot binárisként a mariaDB connectorral.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...kitaláltam, hogy MariaDB-t és NodeJS-t,vagy sima javascriptet fogok használni...Nem akarok php-t használni

  Ha NodeJS-t szeretnél szerver oldalon használni, akkor nem is kell a PHP. A fenti környezet azt biztosítja, hogy mind a front-end oldal, mint pedig a back-end olal Javascript - vagy opcionálisan Typescript - segítségével lefejleszthető. Ebből a szempontból az adatbázis motor teljesen mindegy, NodeJS oldalról a db kezelésnek megvan a maga js struktúrája, azt kell alkalmazni, MariaDB specifikus paraméterezéssel. A MariaDB oldalán fent is van komplett connection példa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  Én is most ismerkedem a Node-al. Mysql-al csináltam egy teszt lekérdezést, véleményem szerint mindegy, hogy Mysql vagy MariaDB .

  Az előttem lévő válaszokban ott van a kapcsolódási példa, ha sikkeresen tudtál csatlakozni az adatbázishoz akkor már csak a conn.query-ben berakod a sql lekérdezést(amit használnál a php-vel is(select kép_név from table)), utána vissza kapod a lekérdezés eredményét egy object-ben, amit már be tudsz járni egy ciklussal (for ..stb). 

  Ebből lehet ihletet meríteni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ötletem van, de félek, ezzel nem sokra mész önmagában: a képet egy olyan címről kell visszaadni, ami csak a képet adja át, a http headerben egy 'Content-type: image/jpeg' mezővel (feltéve, hogy jpeg amit a blob-ban tárolsz), a tartalma pedig tisztán a kép.

  Nem tudom, erre gondoltál-e...

  Szóval ha például az example.com a szervered, akkor lehet egy example.com/images?id=<azonosító> ami az "azonosító"-hoz tartozó képet dobja vissza a fentiek szerint.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha webfejlesztéssel akarsz foglalkozni, akkor ezt nagyon gyorsan felejtsd el. Szinte soha nem teszünk képeket a DB-be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd