MS Access 365 - AllowAdditions nem működik
2022-04-27T14:51:42+02:00
2022-04-28T11:54:05+02:00
2022-08-12T08:41:52+02:00
Bigmak
Rejtélyes jelenségbe futottam bele, amit sehogy sem tudok orvosolni, akárhogy guglizom. Hátha valaki futott már bele ilyenbe és van rá megoldása...

Röviden: van egy MS Access alkalmazás, ami MS-SQL adatbázison dolgozik. Az egyik formom egy hónapja még jól működött, most viszont elromlott. A fura az, hogy a fejlesztői környezetben jó, de az éles környezetben nem az (ott runtime futtatás megy). Megpróbáltam azt, hogy létrehoztam egy üres Access alkalmazást, átmásoltam mindent a működő alkalmazásból az üresbe, és ott sem működik :-O Tehát ugyanazon az MS SQL adatbázison elvileg teljesen ugyanaz az alkalmazás, ugyanazokkal a beállításokkal nem ugyanúgy működik.

Részletek: a formon van egy subform, amibe a fejlécben található folyamatos űrlap  (fej adatok) kiválasztott sorához tartozó tétel adatokat töltöm be. A fej adat bizonyos tulajdonságaitól függően állítom be az AllowAdditions és AllowEdits tulajdonságait, a csatolt képeken látszik, hogy a debughoz ki is írom egy labelre, sőt egy gombbal kapcsolgathatom is. A lényeg az, hogy az egyik verziónál ez működik (megjelenik a *-os sor és módosíthatóak a tételek), a létrehozott új verzióban viszont hiába állítom be jól az értékeket, a folyamatos űrlap működése nem változik.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csak rábukkantam a megoldásra egy elrejtett félmondatban a neten...

Okulásul leírom: a subform adait összerakó lekérdezésben egy csatolt tábla azóta le lett cserélve egy ugyanolyan adatokat visszaadó összetett MS-SQL view-ra, ennek az újracsatolásakor az Access-ben elmaradt az egyedi kulcs megadása.

Az Access pedig csak akkor engedi a módosítást, ha a forrás tábla/lekérdezés egyedi kulccsal rendelkezik, itt pedig ez egy táblán hiányzott. Újracsatoltam megadva az indexet, és minden újra működik
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd