Hyperlink hozzárendelése

Hyperlink hozzárendelése
2021-12-14T12:32:44+01:00
2021-12-15T10:10:04+01:00
2022-10-15T21:20:38+02:00
tigerbacsi
Sziasztok!

Van egy 2013-as excelem melyben egy makro fut. Sorban kéri be az adatokat s írkálja be a megefelelő helyekre. Futás közben szükségem lenne: "E" oszlopba be kellene írni, azt hogy "Kép" majd hozzárendelni a hyperhivatkozást. De sajnos nem tudom megjeleníteni és bekérni a hyperhivatkozási ablakot, hogy ki tudják választani a képet. Ezt kellene valahogy megoldani. 

Mivel ezt az excelt sokan használják s máshova mentik a világbajnok megoldás az lenne ha a macro felismerné, hogy melyik könyvtárban van az excel file, s az mellett volna egy "Pictures" nevű könyvtár ahová a képeket másolja az illető, s onnan lehetne kiválasztani a kívánt képet. Kiválasztás után pedig hozzárendelni a hivatkozást az "E" oszlopban az adott sorhoz a"Kép" felirathoz. (mindenképpen választási s nem beírási lehetőség kellene, mert vannak nálam is kevésbé hozzáértő kollégák).előre is köszönöm a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!
Használd az Application.FileDialog tulajdonságot az msoFileDialogFilePicker típussal.
rövid help 
Magáról a FileDialog objektumról pedig 
itt olvashatsz.
Üdv.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  Mutasd – VBA-forráskóddal/-részlettel –, hogy eddig mivel, hogyan próbálkoztál, meddig jutottál el, mi nem megy, miben/hol akadtál el!

  Az pedig különösen érdekes, hogy mit keres ez a téma a „Filozófia és vallás” kategóriában (is).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  hivatkozás hozzáadása:

  With Worksheets("Munkalap") .Hyperlinks.Add .Cells(sor, Oszlop), LinkCím End With
  a LinkCím a teljes elérési út kiterjesztéssel, amit be tudsz kérni a Usertől a Fferi által adott módszerrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Így próbálkoztam :

  Sub teszta() 'Itt az a baj, hogy fix a kép hivatkozása ActiveCell.FormulaR1C1 = "kép" Range("E23").Select ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:= _ "C:\Users\71410361\Zsolt\Letöltés\képek\harley\Harley 4.jpg", TextToDisplay:="Kép" End Sub Sub tesztb() ' itt az a baj, hogy be kell gépelni a pontos elérést kep = InputBox("add meg a kép elérhetõségét") ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Range("E23"), Address:= _ kep, TextToDisplay:="Kép" Application.Dialogs (xlDialogInsertHyperlink) .Show End Sub Sub resztC() Dim lngCount As Long Range("E23")="Kép" With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker) .Show For lngCount = 1 To .SelectedItems.Count 'így ki tudom íratni, de változóba bevenni sehogy sem tudom, s a for ciklust sem tudom kivenni MsgBox .SelectedItems(lngCount) Next lngCount End With End Sub


  Jelenleg a tesztC a legjobb bár nem tudom bevinni változóba, hogy be tudjam írni az oszlopba

  S az, hogy mit keres a „Filozófia és vallás” kategóriában (is) na azt nem is értem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megvan a végső megoldás!

  Sub resztC() Dim lngCount As Long With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker) .Show For lngCount = 1 To .SelectedItems.Count kep = .SelectedItems(lngCount) Next lngCount ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Range("K23"), Address:= _ kep, TextToDisplay:="Kép" End With End Sub

  mondjuk ilyet még nem láttam(=. egymás után), de sajnos nem szakmám a programozás.
  Köszönöm szépen a segítségeket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ne haragudj, hogy Fferinek adtam a pontot, de az, hogy hogyan tudom kinyerni az adatot abban Ő segített. A Hyperlinks.Add - ot ismertem, csak nem tudtam hozzá a változóba berakni amit szerettem volna. De Neked is köszönöm, mert azért végülis ezt is használtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem is neki jár:) Az egy kicsit fogósabb része volt a problémának, mint egy beépített függvény használata:)
  örülök, hogy tudtam segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd