React SPA scss NPM buildelés fix névvel
2021-10-11T17:03:46+02:00
2021-10-12T18:09:31+02:00
2022-08-12T04:50:31+02:00
bunny-hu
Előre bocsátom, PHP fejlesztőként nagyon most ismerkedem a react világával, tehát sok alapvető dolgok elakadok, de próbálok magamtól megoldásokat találni.

Készítettem egy react SPA -t NPM create-react-app -on keresztül. Ez ugye az /src-be kéri a forrásokat (js, ts de a scss stb-it is), a /public-ba igazából csak a betöltő html, ico fájl stb kerül és amikor build-elem, akkor ezekből a /build -ba készít egy publikálható kimenetet. 

A következőt szeretném elérni. A html fájlban megadott alap CSS fájl is scss-ből generálnám. Tehát azt szeretném elérni, hogy mondjuk a src/theme/light.scss fájl átnevezés, és bármi egyéb trükközés nélkül simán forduljon le a build/theme/light.css fájlba. És akkor az index.html-ben megadhatom ezt a fájlt, mint default stílus fájlt.

Alapvetően tök jó, hogy szépen összerakja a sok js vagy ts fájlokat,  lefordítja amit kell és nincs vele gondom, meg az scss-eket egybe meg átnevezi stb. de nem igazán találtam meg, hogyan lehet ezt az egész folyamatot manuálisan szabályozni.
Lásd az én próblémám, amikor én akarom meghatározni saját magam, hogy egy fájl hova, milyen néven kerüljön a buildeléssel.

Tuti van rá megoldás, de mint mondottam vala, eléggé az út elején járok, és gugli nem volt a barátom.
Mutasd a teljes hozzászólást!
A CRA önmagában egy előre beállított környezet.
Ha ennek a működésétől szeretnél eltérni, ki kell löknöd az appod belőle, amit megtehetsz npm run eject-el.
Eztán már eléred az eddig a CRA által kezelt webpack configot, amivel a build folyamat bármely részét állíthatod kedved szerint.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd