Makró futtatása adatfrissítés után
2021-07-19T13:37:59+02:00
2021-07-19T16:20:13+02:00
2022-08-19T02:22:08+02:00
sascha1978
Sziasztok!

Van két Excel fájlom, az egyik szolgál adatbevitelre (Excel1), a másik kimutatások és diagrammok készítésére (Excel2) az első fájlban bevitt adatokból.
Amikor megnyitom az Excel2-t, akkor automatikusan történik egy háttérbeli lekérdezés és az Excel1 adatai bekerülnek az Excel2 egy munkalapjára.
Az Excel2 tartalmaz több kimutatást.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet automatizálni a kimutatások frissítését, úgy, hogy már a háttérbeli lekérdezéssel bekerült új adatokat is tartalmazza? (Az volt az ötletem, hogy az Excel2 megnyitásakor futtatok egy makrót, de az azért nem jó, mert akkor még nem történik meg a háttérbeli lekérdezés, azaz az új adatok nem kerülnek bele a kimutatásokba.)

Üdv,
Szabolcs
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Ha csak sima beépített függvények vannak(pl FKERES és társai), akkor az automatikusan frissül.
A makró meg eseményvezérelt, az tényleg nem fog lefutni automatán.,
Viszont nem a megnyitáskor kell futtatni a makrót, ha makrózva vannak a kimutatások, hanem az adatokat kezelő munkafüzetben. Valószínű a Worksheet Selectionchange vagy change, vagy valami hasonló, attól függ, mint szeretnél konkrétan) eseménye kell neked.
De ha beépített függvények vannak, akkor felesleges, ha meg makrózva van, akkor meg oda kéne figyelni, hogy mibe piszkálsz bele, mert összeomolhat az egész.

esetleg a 'képletek' menüpontban a 'számolási beállítások'-nál nézd meg nincs-e manuálisra állítva, mert akkor nem számol a beépített képlet, csak ha a mellette lévő újraszámolásra nyomsz.(ez viszont csak egyszer számol, nem állítja át automatikus számolásra!)
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd