C# Rekordhalmaz feldolgozása

C# Rekordhalmaz feldolgozása
2021-07-07T18:57:15+02:00
2021-07-10T11:52:13+02:00
2022-08-12T03:35:38+02:00
szmolkalaszlo
Sziasztok!

Egy foxpro adatbázisból sikerült rekordhalmazt beolvasnom. Nem tudom hogyan lehetne feldolgozni a halmazban lévő adatokat, nem férek hozzájuk.
Eddig így próbálkoztam:

using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; using System.Windows.Forms; using System.Data.OleDb; using ADODB; using System.IO; public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Connection connObject = new Connection(); Command cmd = new Command(); Recordset rs = new Recordset(); List<string> dataRows = new List<string>(); string fajl1 = "C:\dbf\KS_Szamlalista0610.dbf"; connObject.ConnectionString = "Provider=vfpoledb; Data Source = " + fajl1 + ";Mode=ReadWrite; Collating Sequence=MACHINE; Password=''"; connObject.Open(); string strSQL = "SELECT * FROM KS_Szamlalista0610.dbf WHERE Kelte BETWEEN {^2021.06.01} AND {^2021.06.30}"; connObject.CursorLocation = CursorLocationEnum.adUseClient; rs.Open(strSQL, connObject, CursorTypeEnum.adOpenStatic, LockTypeEnum.adLockReadOnly, (int)CommandTypeEnum.adCmdText); rs.MoveFirst(); foreach (var item in rs.Fields) { //Nem tudom az item változó Value és Name értékeit lekérdezni } } }
A foreach ciklusban valami miatt nem érem el az item változó Value és Name tulajdonságait. A mellékelt képen viszont látszik, hogy léteznek.
Köszönettel veszek minden segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Bár nem ismerem az ADODB-t, szerintem az zavar be, hogy a foreach-ben "var" kulcsszót használsz explicit típus (ADODB.Field) helyett. Az látszik, hogy az "item" ciklusváltozójának a dinamikus típusa ADODB.InternalField, a statikus típusa a "var" kulcsszó miatt System.Object. Régi fajta nem generikus kollekcióknál (amely Object statikus típusú referenciákat tárol) szokott ez a probléma előfordulni, és azt tippelem, hogy az "rs.Fields" pont ilyen.

Sajnos nem találtam értelmes reference manualt erről a COM komponensről :(
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd