NetBeans 12 - PrimaFace 8 - nem fordul
2021-06-22T16:25:59+02:00
2021-06-25T14:51:56+02:00
2022-08-12T03:25:30+02:00
vazul
Sziasztok!

Eddig NetBeans 8 -assal csináltam PrimeFaces -es WEB projecteket. Gondoltam ideje lenne a legújabb 12 -esre áttérni.

Feltelepítettem a 12 -es IDE -t, hozzá kötöttem egy 9 -es Tomcat -et. De már két napja szenvedek és nem működik a WEB Project.

Addig működik, hogy lényegében next + next + finish -el létrehozom a JSF -es projectet, ha elindítom szépen meg is jelenik egy böngésző benne az index.XHTML -el, de amint behozom a PRIMEFACES 8.0 -as JAR -t, a fordításnál ezt kapom:

Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-clean-plugin:2.5:clean (default-clean) on project Teszt: Failed to clean project: Failed to delete \Teszt\target\Teszt-v\WEB-INF\lib\javax.faces-2.3.9.jar -> [Help 1]

A pom.xml -elem szerintem jól néz ki... IDE feltettem a project -et... Aki Netbeans 12 -vel Primeface -ezik és lenne kedve ránézni erre a projectre, hogy mi a baja, mi hiányzik a WEB.XML -ből, vagy a POM.XML -ből, azt nagyon megköszönném...
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Hello!

A tomcat le van állítva a törléskor?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Azért nem jó Tomcat-el dolgozni, mert az csak egy webkonténer, nem teljes körű alkalmazáskonténer. Ha már JEE project-ről van szó, akkor jobb az olyan AS használata, amely teljeskörűen támogatja a JEE-t.
  Ahogy utánaolvastam, azt látom, hogy a Tomcat nem támogatja a CDI inject-iont, azt viszont a PrimeFaces 8 már megköveteli. Így a hibaüzenet, amit dob, az már csak egy következmény, amelyet a fordítás dob, de a valódi hiba az lehet, hogy a Tomcat vanilla telepítéssel nem support-álja a CDI-t. Próbáld meg egy Glassfish, vagy Payara - esetleg JBoss, Wildfly - alá depoy-olni a projektet, és nézd meg, hogy azzal futtatható-e.
  Elvileg van mód a Tomcat-et felkonfigurálni úgy, hogy támogassa a CDI inject-et, de ez nem száz százalék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnéztem a Netbeans 12.3-as verzióját, vannak benne project létrehozási és inicializálási problémák, például egy standalone EJB projektet is web project-ként delegál, és hoz létre. Ez valami bug lehet, a korábbi verziókban ilyet nem tapasztaltam, lehetséges, hogy a webproject esetében is vannak dependency vagy más háttér problémák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  A tomcat le van állítva a törléskor?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd