MSSQL Join és oszlopok összesítése
2021-05-06T12:56:49+02:00
2021-05-06T13:27:38+02:00
2022-08-12T02:30:31+02:00
Pilu88
Sziasztok, 
Még kezdő vagyok az SQL területén, autodidakta módon tanulom.
MSSQL táblát szeretnék szeretnék egyesítve és átvariálva lekérdezni. A két táblázatban a közös pont kis variálás után a fájlnév, eljutottam odáig, hogy a teljes táblázatot lekérdezem. 

select [TimeStamp],[filename],[Opened_by],[Arrived] from xx_processed xpd left join report on (CASE WHEN efilename ='' THEN filename ELSE substring(left(filename,len(filename)-19), 8, 10000) END) = report.filename
Szeretném tovább egyesíteni a riportot például van xx_ processed táblában az opend by oszlop és a riportban pedig egy Szort nevű oszlop.
Az új táblázatban az Opend by helyett Érkeztető oszlop jellenne meg a két táblázat adatainak összerakásával, ha xx_porcessed.opend_by oszlopban található elem IP vel kezdődik akkor csak az utolsó 3 karaktert jelenítse meg ha nem Ip-vel kezdődik akkor pedig a másik riport szort oszlopának elemét helyettesítse be és az új oszlop neve Érkeztető legyen.
A következőt próbáltam hozzátenni a fenti parancshoz de így nem működött:

On CASE WHEN left(opend_by,2) = 'IP' then right(Opend_by,3) ELSE riport.Szort END) AS [Érkezető]
Tudan valaki segíteni, hogyan valósíthatom meg az elképzelésem, illetve hogy tudok több ilyen egyesítést is elvégezni más oszlopokra ugyan ezen a táblázaton belül, hogy a végén egy szép egységes táblát kapjak?

A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha jól értem, akkor ez a kérés már egy oszlop kiirására vonatkozik, és akkor a SELECT részben van a helye:

CASE WHEN left(opend_by,2) = 'IP' then right(Opend_by,3) ELSE riport.Szort END) AS [Érkezető], [TimeStamp],[filename],[Opened_by],[Arrived] from xx_processed xpd left join report on (CASE WHEN efilename ='' THEN filename ELSE substring(left(filename,len(filename)-19), 8, 10000) END) = report.filename
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd