HTML JavaScript const-ból lista

HTML JavaScript const-ból lista
2021-02-25T15:39:43+01:00
2021-02-26T23:49:31+01:00
2022-10-15T21:26:10+02:00
Seishin
Szaisztok!

Van egy ilyen js kódom: 

const nevek = [ { nev: 'Nándor', kor: 20 }, { nev: 'Áron', kor: 21 }, { nev: 'Gergő', kor: 25 }, { nev: 'István', kor: 20 }, { nev: 'Péter', kor: 23 }, { nev:'Tamás', kor: 23 } ] ////////////////////////////////// //// Listaelemek kigenerálása //// ////////////////////////////////// let lista = document.querySelector('#lista'); for(let nev of nevek){ let ujListaElem = document.createElement('li'); ujListaElem.innerHTML = nev; ujListaElem.dataset.eredeti = nev; //ez csak arra kell, hogy majd vissza tudjuk állítani az eredeti értékre, máshogy is lehetne tárolni lista.appendChild(ujListaElem); } let listaElemek = lista.querySelectorAll('li');
Ebből szeretnék listát csinálni, de ezt kapom válasznak a html oldalon:

• [object Object] • [object Object] • [object Object] • [object Object] • [object Object] • [object Object]
Ez miért van és hogyan tudnám megoldani, hogy jó elemeket írjon ki?

(A végső feladat amit ebből ki akarok hozni:
ha rákattintunk egy névre, változzon át az ember korává, újra rákattintunk, vissza a nevére)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Persze, megsértődni könnyű, de kérlek mutasd meg mi is a baj a hozzászólásommal? Az, hogy felhívtam a figyelmed arra hogy alapok hiányoznak? Nem egy több (tíz) ezer soros kód eldugott apró hibáját igyekszünk megfejteni, hanem egy for ciklus egy elemének kiíratását szeretnénk megoldani. Ehhez, hogy értsd mi a baj, meg kell értened azt a kódot amit írsz. No, így hogy megnézted, láthatod hogy a "nev" változód egy objektum, nem pedig egy szöveg, amit innerHTML-el vagy innerText-el a DOM-ba tudnál illeszteni. Ha már ott vagy a konzolban nézd meg azt is hogy miből is áll az az objektum, és ennek megfelelően módosítsd azt a sort ahol a DOM manipulációt végzed. T.i. nem az egész objektumot kellene szövegként beilleszteni (ami nem fog menni) hanem az objektum egy változóját, pontosabban property-jének értékét. Ha nem tudod mi az az objektum, változó, property, akkor pedig bőven megáll a kijelentésem: alapok, alapok, és alapok. Enélkül nem fog menni! Ezen nem kellene megsértődni! Már az is baj ha nem kész kódot adunk / adok, hanem megpróbállak rávezetni a megoldásra? Ha ez a baj, akkor tedd a kérdésed az Állás rovatba a rá szánt összeg megjelölésével.

Kapcsolódó téma: https://prog.hu/tarsalgo/211216/az-utobbi-ido-tudastar-temaibol-csak..
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • for(let nev of nevek){
  Megnézted már ez után a sor után mi van a "nev" változódban? Ha nem, miért nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem néztem meg, mert nem tudom hogyan kell
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez most komoly? Debug nélkül akarsz hasraütés-szerűen kódot írni? Az úgy nem fog menni... Javaslom barátkozz meg "console" objektummal, annak is a console.log() metódusával.

  Három dolgot el kell sajátíts: alapok, alapok, alapok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Neked ajánlom a modor elsajátítását, bár azt általában a szülőknek kellene megtanítani :)

  Nem azért kértem segítséget, hogy valaki elmondja azt, hogy mit nem tudok, ehhez azt hiszem nem kellett segítséget kérnem hogy rájöjjek arra, hogy egyedül nem tudom megoldani a problémát.

  Kérlek ha ennyire unatokzol, hogy egy segítség nyújtó oldalon szólogatsz be másoknak, akkor menj fel a Facebookra.

  Minden egyéb segíteni próbáló egyént szeretettel várok.
  (Nem mellékesen , a consolt ismerem, és meglepő mód ugyan ezt írja ki , mint amit kiírtam)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, megsértődni könnyű, de kérlek mutasd meg mi is a baj a hozzászólásommal? Az, hogy felhívtam a figyelmed arra hogy alapok hiányoznak? Nem egy több (tíz) ezer soros kód eldugott apró hibáját igyekszünk megfejteni, hanem egy for ciklus egy elemének kiíratását szeretnénk megoldani. Ehhez, hogy értsd mi a baj, meg kell értened azt a kódot amit írsz. No, így hogy megnézted, láthatod hogy a "nev" változód egy objektum, nem pedig egy szöveg, amit innerHTML-el vagy innerText-el a DOM-ba tudnál illeszteni. Ha már ott vagy a konzolban nézd meg azt is hogy miből is áll az az objektum, és ennek megfelelően módosítsd azt a sort ahol a DOM manipulációt végzed. T.i. nem az egész objektumot kellene szövegként beilleszteni (ami nem fog menni) hanem az objektum egy változóját, pontosabban property-jének értékét. Ha nem tudod mi az az objektum, változó, property, akkor pedig bőven megáll a kijelentésem: alapok, alapok, és alapok. Enélkül nem fog menni! Ezen nem kellene megsértődni! Már az is baj ha nem kész kódot adunk / adok, hanem megpróbállak rávezetni a megoldásra? Ha ez a baj, akkor tedd a kérdésed az Állás rovatba a rá szánt összeg megjelölésével.

  Kapcsolódó téma: https://prog.hu/tarsalgo/211216/az-utobbi-ido-tudastar-temaibol-csak..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem megsértődés kérdése.
  Nyilván tudom hogy ezek mik, és minden lehetőséget átnéztem ami a tudásomtól telt, de mivel nem sikerült megoldanom, segítőkész emberekhez akartam fordulni, akik nem beszólnak.

  De azt hiszem nem nagy bűn nem tudni valamit úgy, hogy összesen 3x2 órát tanultam eddig web fejlesztést :)
  De valószínüleg te sosem kérdeztél meg semmit sem tanártól, sem szaktársaktól.

  Elképzelhető hogy te már állással rendelkező szakember vagy, az is, hogy csak egy senki aki minimális tudással vadássza a postokat, ezt nem annak a félnek kell eldönteni aki kommentál. DE vedd figyelembe, hogy ezt az oldalt nem csak azok használják, akik már évek óta tanulnak / dolgoznak, hanem olyanok is (mint pl én) akik ebben a pillanatban kezdték a tanulást és esetleg még nem értik az adott anyagrész.

  Erre pedig nem úgy kell reagálni ahogy te tetted.
  És most megköszönném, ha segítő szándék hiányában nem folytatnánk tovább ezt a beszélgetést és hagynád azokat ide kommentelni, akik tényleg segíteni is akarnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván tudom hogy ezek mik

  Nem, láthatóan nem tudod. Nem véletlenül írtam amit írtam.

  segítő szándék hiányában

  Ezt gondold át kérlek. Szerinted ez mi?

  No, így hogy megnézted, láthatod hogy a "nev" változód egy objektum, nem pedig egy szöveg, amit innerHTML-el vagy innerText-el a DOM-ba tudnál illeszteni. Ha már ott vagy a konzolban nézd meg azt is hogy miből is áll az az objektum, és ennek megfelelően módosítsd azt a sort ahol a DOM manipulációt végzed. T.i. nem az egész objektumot kellene szövegként beilleszteni (ami nem fog menni) hanem az objektum egy változóját, pontosabban property-jének értékét.

  Elárulom: a megoldás.

  Elképzelhető hogy te már állással rendelkező szakember vagy, az is, hogy csak egy senki aki minimális tudással vadássza a postokat, ezt nem annak a félnek kell eldönteni aki kommentál.

  Még "szerencse" hogy nem jutottunk el az érvekre alapuló társalgásból a személyeskedésig. A tudásomról pedig (mivel itt másban nem mérhető) épp' eleget mutat a megoldott témáim száma. Pontosan az ilyen reakciók miatt megy el az ember kedve attól hogy segítsen. Önállóan utána nézni valaminek? A kapott tanácsot értelmezni? Azt minek. Egyszerűbb személyeskedni és azt mondani "az a szemét nem adott kész megoldást, persze azonnal és ingyen, hát mit képzel ez". Na, ez az amit a szomszédos téma is boncolgat, ez a helyzet manapság...

  hagynád azokat ide kommentelni

  Gondolom mindenki mellett ott állok fegyverrel hogy "ne írj!", igaz? Vagy mi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • for (let { nev } of nevek) {
  megoldja. az objectet raktad innerhtmlbe. de neked az objectben levo nev kulcs erteke kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon türelmes vagy ma... én már akkor otthagytam volna a témát, amikor modorral kapcsolatos dolgokat kezdett el "ajánlani".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért kell kész kódot adni? Mellesleg rosszat? Csak jelzem hogy nem lesz megoldás, mert a hozzászólás többi része arról szól, hogy majd egy másik kulcsra is szükség lesz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt az egyetlen aki személyeskedik, az ponthogy te vagy :)
  Éppen egy első éves egyetemistát szólsz le, akinek 3 hétnyi órája volt eddig :D Szerinted mindent meg kéne tanulnom 3 hét alatt? Nem hiszem.

  De kérlek mutasd meg , hogy az általad említett: "az a szemét nem adott kész megoldást, persze azonnal és ingyen, hát mit képzel ez" mondatom hol található?

  Azt hiszem egy kicsit túlgondolod itt a témának a jelentősségét, de ha ettől nagy embernek érzed magad, hát legyen.

  Részemről a beszélgetés lezárult, te pedig annyit idegeskedhetsz a hatalmas egóddal amennyit csak szeretnél, én nem fogom magam azért rosszul érezni, mert egy már valamit elért ember leszól azért, mert tanulok :D

  De ha tudtam volna, hogy ez az oldal a gyűlölködésről szól, inkább fel sem jövök.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mi rossz egyebkent? sima Object destructuring.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szóltalak le! Annyit írtam hogy az alapokat kellene elsajátítani! Az nem "leszólás"! Megírtam a harmadik hozzászólásomban a megoldást, erre azt reagáltad hogy:

  "Elképzelhető hogy te ... csak egy senki aki minimális tudással vadássza a postokat"
  "segítő szándék hiányában nem folytatnánk tovább"
  "hagynád azokat ide kommentelni, akik tényleg segíteni is akarnak"

  Az elejétől fogva szerettelek volna rávezetni a megoldásra (debuggolás). Megtetted az első lépést (console.log()). Láttad mi van a változódban. Leírtam mi a gond a DOM manipulációval. Csak egy dolgot nem tettem, nem adtam kész kódot. A segítség nem abban kell kimerüljön hogy megoldjuk helyetted, hanem hogy segítsünk megérteni mi a baj, tanuld meg, legközelebb menni fog.

  A "Pontosan az ilyen reakciók miatt megy el az ember kedve attól hogy segítsen." kezdetű bekezdésem általánosságban érvényes, linkeltem is egy szomszédos témát, hivatkoztam is rá. Sehol nem írtam hogy te írtad, így nincs mit megmutatnom. Csak a hozzáállásod az amit egy göbe tükör segítségével meg szerettem volna mutatni. Megkaptad a megoldást, de azt állítod nem segítek, hagyjam a többieket hozzászólni (wtf!?), meg lehet hogy egy pontvadász senki vagyok. És még te állítod azt, hogy én személyeskedem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feladat többi része szempontjából "rossz". Miért "bontsunk ki" egy objektumot ott lokális változókba, amikor az objektum összes elemére később szükségünk lesz? Vigyük tovább egyben és használjunk belőle azt, amit kell. Későbbi bővítésnél is praktikusabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megoldást már mondjuk megkaptad, szeretném felhívni a figyelmed egy másik problémára. Mégpedig az elnevezésekre. Önmagad (és a kollégáid, akikkel együtt fogsz dolgozni) életét nehezíted meg vele és önmagad/kollégáid csapod be azzal, ha nem jól nevezel el programozási eszközöket, például változókat. Szerintem egyből leesne, hogy mi a probléma a kódoddal, ha a "nevek" tömböt valójában "emberek" tömbnek neveznéd el. Miért? Mert itt azt hiszed, hogy nevekkel dolgozol, holott valójában egy embert választasz ki, akinek van neve és kora:

  for(let nev of nevek)

  Ha megfelelő elnevezéseket használnál, sokkal beszédesebb lenne a kódod:

  for (let ember of emberek)

  Így könnyebben értelmezhetővé válna az is, hogy miért kapod kiírásnál azt, hogy "[object Object]" - mivel nem egy ember nevével van dolgod, hanem magával az emberrel. Muszáj vagyok DJ_Tacee kollégám pártjára állni, hiszen a kérdésedből valóban az látszik, hogy szembetaláltad magad egy problémával és nem akarod befektetni az időt abba, hogy megértsd, miért történik az, amit tapasztalsz. A mai böngészőknek nagyon jó eszközei vannak hibakeresésre (debugolásra), ismerkedj meg vele, és ahogy DJ_Tacee említette, az alapokkal is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • aha szoval nem rossz, csak na'

  emberunk elakadt egy ponton a feladattal.
  ezen akar tullendulni, es nem pedig a teljes feladat megoldasat kerte.

  illetve, ha az elejen mar technikai valaszt adtal volna, elkerulhettuk volna a surlodast.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • illetve, ha az elejen mar technikai valaszt adtal volna, elkerulhettuk volna a surlodast

  Nézd meg kérlek az első hozzászólásom. De ide is másolom:

   Megnézted már ez után a sor után mi van a "nev" változódban? Ha nem, miért nem?

  Ha ott akkor megnézi, meglátja mi a gond. Ez lett volna a cél. Az, hogy utána azt a választ kaptam "nem tudom hogyan kell" az meglepett. Arra szerintem jogos volt a reakcióm, hogy debug nélkül nem lehet kódot írni. Vagyis lehet, de ez lesz belőle (nem fog működni). Megadtam az eszközt a hibakereséshez (console.log()). Erre már azt kaptam hogy tanuljak modort... Köszike...

  Mi a cél? Oldjuk meg más helyett, vagy képezzünk programozókat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez mar erthetobb leiras mint az o osszese.
  De az ido nem befektetest meg mindenki olyan jol tudja, de csak hogy tisztazzuk: ez egy hosszabb feladat egyik resz feladata.
  5 reszbol 4 kesz van, ami 2 napomba telt. Az 5.resz ez, amin 1 napja bajlodom, es 3 nap utan mertem feltenni itt a kerdest hogy segitseget kapjak.

  De igen, valoszinuleg nem fektettem bele idot, a 6 oranyi kutatas a neten ugy hogy nem talaltam valaszt a problemamra valoszinuleg keves volt, legkozelebb nem kerdezek meg itt senkit, nehogy a vegen meg megtanuljam mit nem ertek :) vegulis ugysem erre van az oldal.


  Es igen, mint azt ahogy emlitettek, megcsak a kozeleben sem allunk a kesz megoldasnak, mert ez amit beirtam, nagyjabol 10%-a az egesz feladatnak :D

  De legkozelebb majd az egesz tobb szaz soros kodot berakom, amire mar szoltak hogy nem ugy kell ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindannyian voltunk kezdők. Én is, DJ_Tacee is, és most te is az vagy. Ezzel nincs semmi gond. Nem ismerünk téged, nem tudjuk a hátteredet. Lehet, hogy azért foglalkozol a programozással, mert érdekel téged, de lehet azért, mert ez az egész rád van erőltetve és egyszerűen csak túl szeretnéd élni a tárgyat lehetőleg úgy, hogy ne bukj meg. Lehet, hogy tévesen, de mi feltételeztük az előbbi esetet (hogy érdekel), így feltételeztük, hogy az alapokkal és az eszközökkel már tisztában vagy. Látván a kérdésedet és azt, hogy a kérdésed alapján kezdő lehetsz, úgy gondoltuk, hogy abból tanulhatsz a legtöbbet, hogyha te magad jössz rá a megoldásra az iránymutatásaink alapján. De ez nem működik úgy, hogy nem tudod, hogyan nézd meg a debuggerrel, hogy lépésről lépésre mi történik, mi a változóid értéke, stb. Így azon kívül, hogy kész megoldást adunk neked, nem igazán marad más lehetőség. És ez pont amiatt frusztrál minket, mert azt szeretnénk, hogy megértsd és tanulj belőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ertem az allaspontodat, de ezt lehet ilyen szepen is kozolni mint ahogy te tetted.

  Es valoszinuleg ahoz tobb ido kell hogy megtanuljam mint 3 het, mert debuggerrol meg nem tanultam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokunknak nem az erőssége az emberekkel való kommunikáció. Nekem sem. De egy kicsit gondolj bele a mi helyzetünkbe! Rengeteg kérdés merül fel ezen az oldalon nap mint nap, te pedig egy vagy a sok közül. Aztán vannak, akik azért látogatják ezt az oldalt, hogy segítsenek másoknak - nyilván ők nagyságrendekkel kevesebben vannak, mint a kérdezők, és sokunknak ez a főállású munkája is. Vagyis ők a szabadidejüket áldozzák be, hogy segítsenek másoknak. Egyszerűen nincs se időnk, se energiánk olyan eszmecserékre és lelkizésre, ami most a kérdésed alatt folyik. Sajnálom, hogyha ez megint beképzeltségnek hangzik. Hatékonyan segíteni csak akkor tudunk, ha te is segíted a mi munkánkat olyan dolgokkal, mint például:
  1) Megpróbálod a kérdésedet annyira pontosan megfogalmazni, amennyire csak lehetséges, minden olyan információt beleírva, ami segíthet a megoldás feltárásában.
  2) Ha kapsz egy javaslatot, akkor kipróbálod azt. Ha valaki rávilágít arra, hogy valami hiányosságod van, akkor utánaolvasol, tanulsz.
  Egyikünk sem szeret felesleges köröket futni. A tényekre, konkrétumokra szeretünk támaszkodni, amely segítségével rájövünk együtt a megoldásra. És ez a te érdeked is, hiszen a te problémád is hamarabb megoldódik így.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez mar erthetobb leiras mint az o osszese.

  Bocsi, de az, hogy helyesen nevezd el a változóid, az egy másik téma. Mindemellett nagyon jó javaslat, mondjuk a teljesség kedvéért akkor már angolul nevezd el őket.

  legkozelebb nem kerdezek meg itt senkit, nehogy a vegen meg megtanuljam mit nem ertek :) vegulis ugysem erre van az oldal

  Ezek szerint mégiscsak meg szeretnéd tanulni a dolgot? Nem csak kész megoldást vársz? Ez a helyes, ezt támogatjuk. Ebben próbáltam én is segíteni, rávezetni a megoldásra. Ennek első lépése volt az, hogy debuggolj. Írasd ki a változód hogy lásd mi van benne. És ezt ne csináld, hogy kiforgatod azt ami történik, nagyon nem korrekt dolog! Pont arra megyünk, hogy megértsd!

   Es valoszinuleg ahoz tobb ido kell hogy megtanuljam mint 3 het, mert debuggerrol meg nem tanultam...

  Ez bizony így van. De én nem írtam debuggerről, csak azt, hogy debuggolj. A kettő nem ugyanaz. Korábban írtad már ezt, azaz elmondásod alapján találkoztál már vele:

  Nem mellékesen , a consolt ismerem, és meglepő mód ugyan ezt írja ki , mint amit kiírtam

  Tehát ott volt az eszköz, írtam hogy használd, ott a válasz. Itt írtam azt is, hogy "alapok, alapok, alapok". Ezen sértődtél meg. DE MIÉRT!? Azért, mert egy ház is akkor lesz stabil, ha az alapjai erősek. Egy program is akkor tud elkészülni, ha ismered az építőkockákat. Az nem baj ha nem ismersz valamit, egyikünk sem úgy született hogy tudja. De ha valaki jó szándékkal, még ha a maga kritikus stílusával is (mint én) segíteni akar, rávezet, aztán leírja szakszavakkal mi a gond és mi a megoldás, akkor ne állítsd az ellenkezőkét, miszerint az illető nem akar segíteni, ne vádold olyannal hogy másokat akadályoz a segítségnyújtásban (ami ugye lehetetlen), és pláne ne tegyél olyan megjegyzéseket hogy lehet hogy az illető egy senki... Egyik ok az, hogy 1: te kértél segítséget, és kaptál is. 2: ez egy szakmai fórum, így használhatunk szakkifejezéseket. Vagy mi segítene? Az, hogy az innerHTML sorban a "nev" után tegyél egy pontot és írd oda azt még egyszer? Mert kb. ugye ez a megoldás, de az segítene, megértenéd? Nem. 3: ahogy majd a nagybetűs életben szembesülni fogsz vele hogy a helyesírás és a szövegértő olvasás nélkül elég durván be lennél skatulyázva (jogosan), úgy egy szakmai fórumon is elég rosszul jön ki az, ha alapismeretek nélkül akar valaki programozni (ehhez kapcsolódóan linkeltem is egy témát).

  Úgy érzem te megsértődtél olyanon amin nem kellett volna, és azóta folyamatosan csak támadsz. A fentiek ismeretében neked kellene kicsit szerényebbnek lenned.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megsértődve itt az egyetlen aki megvan az te vagy, nem tudod csak azért sem elengedni a témát :) Nem mellékesen , ha már idézgetünk, a mondatomban az is állt hogy lehet hogy szakmával rendelkező programozó vagy, azt a részt valahogy mindíg kifelejted és csak a rossz részeket használod fel. Ha idézel, idézz pontosan kérlek.

  Ahoz hogy megtanuljam , kell példa, a példa mellé magyarázat, amit már mástól meg is kaptam, tehát a téma részemről le van zárva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahoz hogy megtanuljam , kell példa, a példa mellé magyarázat, amit már mástól meg is kaptam

  A példa nem egyenlő a kész kóddal. A megoldást már megkaptad tőlem itt:

  https://prog.hu/tarsalgo/211250/html-javascript-const-bol-lista?no=6..

  Ha értelmezési problémáid vannak, akkor megkérdezhetted volna mit jelentenek az egyes kifejezések, bár ugye Te állítottad azt, hogy ezeket már ismered, idézlek:

  Nyilván tudom hogy ezek mik, és minden lehetőséget átnéztem ami a tudásomtól telt

  A helyzet azonban az, hogy nem tudtad mik a szakkifejezések, még csak utána sem olvastál. Láttuk, hogy hiányosak az alapismereteid, és ezek bepótolására nem az a megoldás, hogy copy-paste kódokkal operálsz. Majd rájössz, az elején vagy még. Azt is leírtam miért nem jó az általad jónak tartott megoldás, ez pedig ezekben a hozzászólásokban olvasható:

  https://prog.hu/tarsalgo/211250/html-javascript-const-bol-lista?no=1..
  https://prog.hu/tarsalgo/211250/html-javascript-const-bol-lista?no=1..

  Az egyetlen ember aki pontosan leírta mi a baj és pontosan megadta a megoldást kész kód nélkül az én voltam ebben a témában. Azt a megoldást, ami majd a továbbfejlesztést, továbblépést is lehetővé teszi. Olyan módszerrel, hogy meg is értsd. A többi csak a kettőnk közötti hangnemből adódó kellemetlenség miatti durcáskodás, semmi több. Egy szoftverfejlesztő tényekkel operál és nem érzelmekkel, ez különböztet meg minket a hisztis felhasználóktól.

  A fórumon pedig az első olyan hozzászólást illik elfogadni megoldásnak ami azt tartalmazta, nem azt amit szimpátia alapon gondolsz. Részemről is lezárva, ha egy moderátor majd érvényteleníti a válasz-elfogadásod, akkor ne csodálkozz. Engem nem bánt ha így marad, nem érdekel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A válasz-elfogadást korrigáltam. Szerintem, nagyon jól tudod, hogy miért.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A moderatoroknak valo siras nagyon felnottes dolog, gratula, de nem nem fogadom el, mivel a problemamat az oldotta meg ahol a {} szerepelt, ezert azt fogadtam el MEGOLDÁSnak.
  Azota mar a feladat is kesz es tokeletesen mukodik, hala neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A moderatoroknak valo siras nagyon felnottes dolog, gratula

  Ne vádolj olyannal amit nem tettem. Emlékeim szerint soha nem fordultam moderátorhoz, ha szeretnéd, megmutatom kiknek írtam itt üzenetet. Kb. senkinek, mert gyűlölöm a privát üzeneteket, ahogy ez a profil oldalamon olvasható is. A moderátor teszi a dolgát "sírás" nélkül is.

  de nem nem fogadom el, mivel a problemamat az oldotta meg ahol a {} szerepelt, ezert azt fogadtam el MEGOLDÁSnak

  Attól hogy te nem tudtad értelmezni azt amit írtam, még az lesz a megoldás. Ezek tények. Már írtam: megkérdezhetted volna mit nem értesz. Sőt, azt is kifejtettem mit tegyél meg, de nem tettél így. Már más is írta, hogy legalább kipróbálhattad volna amiket javasoltam.

  Azota mar a feladat is kesz es tokeletesen mukodik, hala neki.

  Na mutasd azt a kódot. Ha nem akarod hogy hazugnak tartsunk, akkor mondjuk 5 percen belül. Ha azt a "megoldást" alkalmaztad akkor nem sikerült értelmezned azt sem ami miatt leírtam miért nem jó megoldás a teljes feladat ismeretében.

  Nos, akkor mutasd a kódot!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tessék, csatoltam a privát üzeneteim listáját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Szerintem engedd el. Kész megoldást várt, valakitől megkapta (még ha nem is a legszebb, de neki működik), és most azzal boldog. Annyit mondjuk megtehetett volna, hogy ezt tisztázza már az elején, felesleges köröktől megkímélve minket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd