Debian 10 email szerver telepítési problémák

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Semmi köze a programozáshoz/fejlesztéshez, üzemeltetési probléma, így keresnivalója sincs itt → PCForum.hu-ra való.
Debian 10 email szerver telepítési problémák
2021-01-22T17:17:34+01:00
2021-01-22T17:17:46+01:00
2022-10-15T21:26:01+02:00
Elektromann
Sziasztok.

Nemrég vettem egy VPS szervert. NGINX-et, PHP-t és mysql-t telepítettem rá. Debian10-et kértem rá.

Yii2 keretrendszert akarok használni egy honlaphoz, és szeretnék emaileket küldeni SMTP szerveren keresztül. Az email szervert sikerült feltelepítenem, és a mail paranccsal tudtam is üzenetet küldeni. Korábban az email fogadás is működött, az emaileket le tudtam kérni Thunderbird-ben. Azt viszont nem sikerült elérnem, hogy SMTP-n keresztül Thunderbirddel vagy a Yii2-vel tudjak emaileker küldeni. A mail.err logban mindig ugyan azt a hiba üzenetet kapom:

Jan 22 16:29:27 mail postfix/smtpd[16107]: fatal: no SASL authentication mechanisms

Rengeteget próbálkoztam vele, és már a fogadás sem működik, ott is ugyan ezt a hibát kapom.

A szervert ez alapján telepítettem:
Build Your Own Email Server on Ubuntu: Basic Postfix Setup - LinuxBabe

A külső kapcsolatot pedig ez alapján próbáltam beállítani:
Part 2: Install Dovecot IMAP server on Ubuntu & Enable TLS Encryption

Az SSL-el kapcsolatos részt kihagytam, mert nem akarok SSL titkosított jelszóval foglalkozni. Az egyszerű beállítás bőven megfelel.

Renget időm rá ment, keresgéltem netes, és szerintem csak még jobban össze zavartam a programot (Én is nagyon bele zavarodtam :D)
Az email szerverrel eddig nem próbálkoztam, nem volt célom vele. Most szeretném megismerni a működését, és használni is.

Az biztos, hogy kell majd valamilyen szintű újra telepítés, mert a próbálkozásaim szerintem még több hibát szülhetnek. Szerintetek elég az email szervert újra telepíteni, vagy kérjem az egész gép újra telepítését?
Tudtok segíteni benne, hogy hogyan telepítsek egy működő email szervert?
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Semmi köze a programozáshoz/fejlesztéshez, üzemeltetési probléma, így keresnivalója sincs itt → PCForum.hu-ra való.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd