Browser history "kikapcsolása" iframe esetén

Browser history "kikapcsolása" iframe esetén
2020-12-21T11:07:01+01:00
2020-12-22T20:56:45+01:00
2022-10-15T21:16:24+02:00
pookie2
Sziasztok!

A helyzet a következő:
Adott egy főoldal, ami egy bootstrap modal-ban elhelyezett iframe-ben megjelenít egy másik oldalt (ugyanarról a domain-ről).
Ezen a megnyitott "modal" oldalon van mindenféle egyéb művelet (GET és POST request is lehet).
Ez így működik is, viszont az a szépséghibája a dolognak, hogy belepiszkál a browser history-ba, és ha bezárom a modalt (tehát már a főoldalon vagyok ismét), akkor pl. a "back" gombot nyomkodva egy ideig nem történik semmi.

A cél röviden annyi, hogy a főoldalról nem szeretnék elnavigálni, helyette egy felugró "valamiben" szeretnék egyéb dolgokat csinálni, majd, ha végeztem, akkor bezárni.

A "mezei" popup ablakot szeretném elkerülni, ha 1 mód van rá.
Mivel bootstrap-et használok, adja magát a modal (jól is néz ki), de az iframe-re is szükség van, mert csak a modal tartalmát akarom frissíteni egy GET/POST kérés hatására. Ezt szeretném a "hagyományos" úton megtenni, ha lehet, tehát pl. nem AJAX-szal.

A kérdés:
Rá lehet-e venni (és ha igen, akkor hogyan) a browsert, hogy az adott iframe-mel kapcsolatos history-t úgy kompletten felejtse el?

Nem vagyok egy kliens-oldali mágus, ha alapból tévúton járok, az is fontos információ, ez esetben kérnék egy kis iránymutatást, hogy merre tovább!

A leegyszerűsített kódot (2 db. php) csatoltam.

Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Szia!

A modal nyitásakor elmented a history hosszát, bezáráskor a különbséggel lépteted vissza.

Úgy nézem, FIrefoxban, ha törlöd az IFRAME-et a DOM-ból, akkor törli a history-t is (legalábbi a Back jól működik) Chrome-ban viszont nem.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd