Entity Framework miért menti le a változatatásokat c#

Entity Framework miért menti le a változatatásokat c#
2020-12-01T19:40:52+01:00
2020-12-08T14:51:30+01:00
2022-10-15T21:21:41+02:00
Lechu947
Sziasztok!

Ha az mdf és ldf állományoknál a properties-nél beállítottam contentre, és copy always-re, akkor ha a menüben módosítok az adatbázison, miért menti le a módosításokat? És miért jelenik meg a módosítás újbóli futtatásnál is?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia. Úgy sejtem, hogy a ConnectionString-ed nem a megfelelő bin könyvtárban található adatbázisra mutat, hanem arra, ami a project-ben van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Visual Studio-ban van egy "bug". Ha ezek a fájlok nem a startup assembly részei, és az assemblyben nincs kódváltozás, a VS nem fordítja újra, ezáltal a fájlok sem másolódnak át, hiába van copy always-re állítva. Vagy tedd át az MDF és LDF fájlokat a startup assembly-be, vagy ne build-et nyomj, hanem rebuild-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ez a probléma, akkor szerintem megoldható lenne a startup project Pre-build event command line megadásával is (+ Copy to Output Directory = Do not copy), és akkor nem kell áthelyezni az adatbázist, vagy rebuild-et használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egészen biztos vagy benne, hogy egy adatbázis tartalmát ezzel a módszerrel (adatbázis file-jainak másolásával) akarod megvédeni? Én előbb azt a kérdést tenném fel, hogy mit akarsz elérni. És bármi is a válasz, nagyon kevés az esély rá, hogy a megfejtés az adatbázis file-jainak VS által történő mozgatása lesz a megfejtés.

  Tehát mit is szeretnél elérni igazából?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd