JavaScript képek elérése utvonal

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tudástárban egy téma – egy kérdés/probléma elv érvényesül.
JavaScript képek elérése utvonal
2020-10-24T21:29:37+02:00
2020-10-26T17:29:45+01:00
2022-08-11T22:35:32+02:00
kissgogar
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni mivel nagyon kezdő vagyok a JavaScriptben
Van egy ASP.NET mvc kliens ami képeket váltogatna megadott időpontok ban de nem tudom hogy
hogyan tudnám neki megadni a elérési utat a képeknek, ami a köv. lenne c:\Images

@{ ViewBag.Title = "FinMuszak"; Layout = ""; } <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>Műszak beosztás</title> <script language="javascript"> setInterval(function () { window.location.reload(1); }, 30000); </script> <script type="text/javascript"> var DJimages = [ // add path to directory if necessary "Muszak3.jpg", "Muszak1.jpg", "Muszak2.jpg", "Muszak3.jpg" // NOTE: no comma after last entry ]; function TODimage() { var now = new Date(); hr = now.getHours(); // alert(hr); // for testing var DJ = 0; // midnight to 5:59 am if ((hr >= 5) && (hr < 13)) { DJ = 1; } // 1 műszak if ((hr >= 13) && (hr < 21)) { DJ = 2; } // 2 Műszak if ((hr >= 21) && (hr < 24)) { DJ = 3; } // 3 Műszak document.getElementById('DJimage').src = DJimages[DJ]; document.getElementById('DJimage').alt = DJimages[DJ]; } </script> </head> <body onload="TODimage()"> <img id="DJimage" src="" alt="DJimage" style="border:0;position:absolute; height:100%;width:100%;"> </body> </html>
Köszönettel.
Mutasd a teljes hozzászólást!
JavaScriptben...hogyan tudnám neki megadni a elérési utat a képeknek, ami a köv. lenne c:\Images

Egy böngésző által futtatott környezetből akarsz egy lokális könyvtárat közvetlenül elérni? Ez nem így működik. Gondolj bele, ha ez működne, akkor minden egyes weboldal amit megnyitsz simán elérné (olvasásra / írásra) az egyes felhasználók gépén tárolt mappáit, és állományait. :)
Így nem lehet elérni az állományokat. Ilyet maximum szerver oldalról lehet megvalósítani, vagy mondjuk egy fileserver eléréssel, de ez most mindegy.
Javascript-ből közvetlen állomány elérés csak a projectedben dedikált könyvtárat érheted el, mint url-t. (Vagyis más megközelítésben a weboldalad könyvtár struktúrájában kell elhelyezni az elérendő állományokat.) Ilyenre számtalan helyen lehet példát találni.
A te problémádra az az általános megoldás, hogy a szerver betölti a képet - állományból, adatbázisból, file serverről, stb. - és azt átküldi a kliensnek, majd a weboldal megjeleníti.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tudástárban egy téma – egy kérdés/probléma elv érvényesül.
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd