NumericUpDownba érték beolvasása
2020-09-24T13:33:46+02:00
2020-10-01T11:58:52+02:00
2022-08-11T22:05:35+02:00
szilkov
Sziasztok!

Csv-ből próbálok adatok beolvasni windows forms-ba, de az egyikkel nagyon meggyűlik a bajom. Benne van a tömbben, amiből be akarom olvasni, jó az indexe, a numericUpDown enabled és nem read only, parse-olom decimal-ra, mégsem állítja be az értéket. Próbáltam egy változóba beolvasni, hogy lássam, beolvassa  változóba, de az értéket nem teszi bele a numeric-ba. 
Van valami ötletetek?
Köszönöm szépen!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
A NumericUpDown bindingolva van valamihez? Pl.: DataTable, BindingSource, sima objektum adott property-jéhez...?

Ha igen akkor lehet ott nem stimmel valami.

W.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nincs ennek a NumericUpDown-nak egy max nevű property-je? és te az ebben beállitottnál nagyobb értéket akasz beolvasni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De van, de azt már ellenőriztem, hogy jól van beállítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor vmi refresh, reload v hasonló metódus kell hivhi, ami frissiti a beállitásokat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit nem értek az az, hogy pontosan ugyanígy állítom be a tömb következő elemét egy másik numericbe, és ott teljesen jól működik. Nem tudom milyen egyéb beállítása lehet, ami miatt ez nem megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld meg direktben beállítani azt az értéket.

  numericUpDown15.Value = 1000;
  Ha ez ok, akkor a változóval van valami gond. Ha nem, akkor a komponensnél nem klappol valami. De meglenne, hogy merre tovább...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több kód kéne. Ezek alapján működnie kéne. Valamit csinálsz máshol, amit miatt mégsem megy. De azt a kódot még nem láttuk.

  Amit még nem tudom, hogy próbáltál-e: kiolvasod belőle az értéket. Ha benne van, akkor csak a UI-al lesz gond. Megpróbálhatod, hogy értékadás után megnyomod a fel, vagy le gombot, és megnézed, hogy 1001, vagy 999 lesz-e belőle, esetleg valami más. Ha máshogy nem megy, hívd meg manuálisan az UpdateEditText metódust. De elvileg ez lefut a Value setterének a végén, szóval nem hiszem, hogy segíteni fog.

  A lényeg: több kód esetén többet is tudunk segíteni.

  U.I.: a kódot ne egy csatolt képben küldd el, hanem másold be ide szövegesen, formázd meg a "Kód" gomb segítségével (</>).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A NumericUpDown bindingolva van valamihez? Pl.: DataTable, BindingSource, sima objektum adott property-jéhez...?

  Ha igen akkor lehet ott nem stimmel valami.

  W.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megoldódott azáltal, hogy az objektum property-jébe olvastam be az értéket és utána tettem bele a numeric-be. 
  Mondjuk azt nem tudom, hogy ez miért történt. Gondolom ez jelenti azt, hogy bindingolva volt hozzá, én nem állítottam be bindingot. 
  Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy miért?
  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Természetesen a 4,5 sor kódból mindenki tisztában vele, hogy mit értesz "az objektum" alatt, így várhatóan rengeteg válasz fog érkezni. Mondtam már, hogy mutass kódot, de nem mutatsz. Ne haragudj, de én így nem segítek. Konkrétumokról érdemes beszélni, nem "az objektum"-okról, amiről rajtad kívül senki nem tudja, hogy mi lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben a kódrészletben szerepel, ezen kívül kb. 10000 sorom van, nem gondoltam, hogy ez többet segítene. 
  Csvből próbálok adatok beolvasni és egy forms vezérlőibe betenni az értékeket.

  string alapBeallitasokSor = sor[0].ToString(); List<string> alapbeallitasokLista = alapBeallitasokSor.Split(';').ToList(); int tombhosszusag = alapbeallitasokLista.Count(); string[] alapBeallitasokTomb = new String[tombhosszusag]; alapBeallitasokTomb = alapbeallitasokLista.ToArray(); comboLug.SelectedIndex = int.Parse(alapBeallitasokTomb[0]); comboBMertekegyseg.SelectedIndex = int.Parse(alapBeallitasokTomb[1]); if (comboBMertekegyseg.SelectedIndex == 2) { this.Kalkulacio.OsszesOlajTomege=double.Parse(alapBeallitasokTomb[2]); nmrOsszesOlajTomege.Value = (decimal)this.Kalkulacio.OsszesOlajTomege; if (nmrOsszesOlajTomege.Value > 0) { comboVizmennyiseg.SelectedIndex = int.Parse(alapBeallitasokTomb[3]); numericUpDown2.Value = decimal.Parse(alapBeallitasokTomb[4]); if (numericUpDown2.Value == 0) { hibatlan = false; throw new ArgumentException(); } else { hibatlan = true; } } else { hibatlan = false; } //numericUpDown2.Value = int.Parse(alapBeallitasokTomb[4]); comboBValasztottEljaras.SelectedIndex = int.Parse(alapBeallitasokTomb[5]);
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd