Angular formly datePicker mezők összehasonlítása

Angular formly datePicker mezők összehasonlítása
2020-05-28T17:13:51+02:00
2020-05-29T11:06:38+02:00
2022-10-15T21:16:24+02:00
Kóré Levente
Két formly datePicker mezőt szeretnék összehasonlítani, és ellenőrizni hogy a startDate ne legyen nagyobb az endDate-nél. Ezt úgy oldottam meg, hogy:

{ key: 'endDate', className: 'col-3', validators: { fieldMatch: { expression: (control: any) => { const endDate = control.value; if (this.item.hasOwnProperty('startDate') && this.item.startDate) { return endDate >= this.item.startDate; } return true; }, message: 'Hibaüzenet.', }, }, }
és ugyanezt a validator-t használom akkor is, ha a startDate változik. 

Ezzel a legnagyobb baj az, hogy ha kiteszem a hibaüzenetet a startDate-re input-ra ( abban az esetben ha nagyobb a startDate, mint az endDate), és megváltoztatom az endDate-et egy olyan dátumra ami nagyobb a startDate-nél (ergo a form "helyes" állapotba került), a hibaüzenet nem tűnik el a startDate mezőről.Hogyan lehetne megoldani ezt úgy, hogy mindkét input-mező amikor változik ugyanazt a validator függvényt hívja meg, ami összehasonlítsa a két értéket?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha úgy van megoldva, hogy a startDate is egy FormControl és az endDate is FormControl a formon belül, akkor lehet olyat, hogy nem a controllra teszed a validációt, hanem magára formra. A validátor függvényen belül pedig eltudod kérni a két control-t / értékét.

Angular
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd