Android Studio gombok létrehozása dinamikusan

Android Studio gombok létrehozása dinamikusan
2020-04-16T22:37:35+02:00
2020-04-18T20:27:25+02:00
2022-10-15T21:16:36+02:00
kisszil
Sziasztok!
Android Studioban egy olyan mobil alkalmazást fejlesztek, aminek az egyik felületén egy lista jelenne meg gyerekek neveivel. Ha rákattint az egyik gyerek nevére, akkor egy új felületen előjönnének a gyerek adatai. A gyerekek adatait egy adatbázisban tárolom.
Arra gondoltam, hogy ezt dinamikusan létrehozott gombokkal csinálnám meg, viszont nem találtam rá semmit, hogyan tudnék ilyet csinálni.
Van esetleg ötletetek, mit hogyan kéne a gombokat létrehoznom, vagy esetleg egy másik opció erre?

Köszönöm előre is a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia,

Miért van szükség a dinamikus létrehozása? Gondolom valamilyen list adaptert használsz a gyerekek listázásánál, akkor valahogy így tudod megtenni:

LinearLayout layout = (LinearLayout) findViewById(R.id.linear_layout_tags); Button btnTag = new Button(this); btnTag.setLayoutParams(new LayoutParams(LayoutParams.WRAP_CONTENT, LayoutParams.WRAP_CONTENT)); btnTag.setText("Button"); btnTag.setId(some_random_id); //add button to the layout layout.addView(btnTag);

De alapvetően szerintem felesleges többlet munka. Simán layoutban beteszed a gombot, és a list adapterben pedig ráültetsz egy click listenert, amiben intent-tel át tudod adni a cél activity-nek a szükséges adatokat.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd