PDF.JS fájl megnyitása HTTP-n keresztül
2020-03-15T19:41:22+01:00
2020-03-15T22:05:50+01:00
2022-08-19T01:12:08+02:00
hbbbbb
Szóval a lényeg röviden, tömören: meg kell jelenítenem a Mozilla-féle PDF.JS-el egy pdf fájlt. Nagyon szépen működik, ha egy almappában lévő, fizikailag létező fájlt kell beolvasni a viewer.html-el. Viszont ez nálam nem adott, mivel egy külső szerverről, HTTP(S)-n keresztül kell behúznom a PDF-et.

Alapvetően ezt biztonsági okokból nem engedi meg a PDF.JS, tiszta sor. Ezt le is írják itt.Az egyik lehetőség, hogy elé teszek egy CORS Proxy-t. Ez számomra nem opció.

A másik lehetőség, hogy CORS-ot használok. Arra viszont már lusták voltak, hogy részletesen leírják, mi a teendő. Így a enable cross-origin resource sharing oldalon kikerestem a PHP kódot, az ott leírtak alapján beszúrtam a külső szerveren a PHP fájl (ami a pdf-et generálja) elejére, de továbbra sem működik.

header("Access-Control-Allow-Origin: *");
Ezek után ezt a CORS kódot betettem a viewer.html-ből átalakított viewer.php-ba, így sem megy.

Van valakinek bármi ötlete? Köszi előre is.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Első ötlet: megnyitod a developer console-t, és ott nézegeted a hibaüzeneteket. Általában a böngésző ott kifejti, hogy pontosan miért is tiltott le egy CORS kérést. Lehet, hogy a header nem jut el a klienshez, de az is, hogy speckó header-t küldene a kliens a kérésben, amihez implementálnod kell egy úgynevezett pre-flight request kezelését. (Ez lényegében egy OPTIONS kérés, amire válaszul megmondhatod, mit engedjen a böngésző és mit ne.)
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd