ASP.NET MVC + EF => adatok nem jelennek meg a view-ben
2020-01-21T19:22:47+01:00
2020-01-22T19:28:56+01:00
2022-08-11T17:35:31+02:00
DerStauner
Sziasztok,

nemrég kezdtem el foglalkozni az ASP.NET-tel, azon belül is az MVC pattern-nel. A Pro ASP.NET MVC 5 könyvet veszem végig Adam Freeman-től. Abban van egy példa, egy sportbolt elkészítése, amiben elakadtam. A példának megfelelően elkészítettem a view-et, model-t, controller-t, EF context-et, hozzáadtam minden szükséges referenciát, létrehoztam egy adatbázist, benne egy táblával. Viszont amikor futtatom, üres a view és semmilyen hibaüzenetet sem kapok (a táblában vannak adatok). Mivel eddig nem foglalkoztam ezzel a technológiával (se ASP.NET, se EF), nem igazán tudom, hogy hogyan is debuggoljam. Azt látom, hogy a böngészőben a generált html-ben üres a div tag. A hozzászóláshoz csatoltam a projektet is. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Nincs semmi baj, csak a connectionString hianyzik a DBContext-hez a Web.config-bol

<connectionStrings>
<add name="EFDbContext"
providerName="System.Data.SqlClient"
connectionString="Server=.;Database=Products;Integrated Security=True;"/>
</connectionStrings>
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • De ott van:

  <connectionStrings> <add name="EFDbContext" connectionString="Data Source=(localdb)\MSSQLLocalDB;Initial Catalog=SportsStore;Integrated Security=True" providerName="System.Data.SqlClient"/> </connectionStrings>

  Ha bemásolom a tiédet, azzal sem kapok eredményt. Próbálkoztam egyéb variációkkal, többek között az attachdatabase paraméterrel is, de így sincs eredmény. Vagy a server után milyen server nevet írjak? A VS server explorer ablaka nem ír semmilyen ilyen server nevet. Aszerint a connectionstring így néz ki:

  Data Source=(localdb)\MSSQLLocalDB;Initial Catalog=SportsStore;Integrated Security=True
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs most sok időm átnézni, de az egyből feltűnt, hogy két web.config-od van. Valószínűleg ez okozza a hibát.

  Egyébként meg ha most tanulok, akkor szerintem jobban jársz, ha aspnet core-t tanulsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, megvan. A Views alatt is van egy web.config, meg a projektmappa alatt is van egy Web.config. Ide beírtam, és minden jó.

  Igen, az ASP.NET Core + Blazor az aktuális sláger, de úgy voltam vele, hogy mivel még sosem foglalkoztam ezzel a technológiával, ezért az alapoktól akartam indulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd