Email cím textbox-ba (C#, Winforms)
2020-01-03T11:40:43+01:00
2020-01-07T21:02:59+01:00
2022-07-18T23:51:10+02:00
hmmulder
Sziasztok!

Egy olyan érdekes jelenséggel találkoztam, ami valamikor működik, valamikor nem. Most épp sikerült találni egy helyzetet, ahol fixen nem működik.
2 projektem van, ha az elsőleg készítettnél futtatom a fájlt, akkor működik, nincs hiba. Ha a másodiknak készített projekt útvonaláról futtatom, akkor viszont azt a hibát kapom, hogy "Nem megfelelő a bemeneti karakterlánc formátuma." (ez az email cím)
Ugyan azt a fájlt nyitja meg, és az értéket is ki tudja olvasni belőle (ami email cím), de a második esetben nem működik. (két teljesen azonos fájl, csak máshonnan futtatva)
Hogy tudom megoldani, hogy minden esetben működjön? Gugliztam már, de csak vizsgálatot találtam, nagyrészt (manuálisan beírtat hogyan kell levizsgálni). Azt, hogy pl string-et hogy tudok beadni, úgy nem. És ugye a string tartalmazza az email címet, amit MessageBox.Show-val ki tudok iratni hibátlanul. És a stringbe is hibátlanul beteszi. (Ha kitörlöm a @ jelet a fájlból /mezőből/, amit beolvas, akkor hibátlanul lefut és a többi text hibátlanul bekerül a textbox-ba.) Az emailcím beíráskor ellenőrzésre kerül ugyan ebben a mezőben, hogy megfelelő-e.
Esetleg maskedTextBox-szal meg tudom oldani?
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megtaláltam a hibát.
A problémát az okozta, hogy a beírásnál lefut 1 vizsgálat, amikor is beállítom a TextBox háttérszínét annak függvényében, hogy az emailcím megfelelő formátumú-e.

if (files.files.TextBxBackColor != "") TxtBxMl.BackColor = Color.FromArgb(Int32.Parse(files.files.TextBxBackColor));
Az if sort beszúrva a probléma megoldódott.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd