TypeScript - Math.js - matrix muvelet problema

TypeScript - Math.js - matrix muvelet problema
2019-05-05T18:25:07+02:00
2019-05-05T18:25:09+02:00
2022-10-15T21:40:36+02:00
polcsi
Sziasztok! Most kezdtem ismerkedni a TypeScriptel, illetve altalanosan is eleg alap szintu a programozasi ismeretem. Matrix muveleteket szeretnek vegrehajtani a Math.js segitsegevel.
Van egy osztalyom:

//circuitgenerator.ts export class CircuitGenerator { ... private circuitCurrentVector: math.Matrix; private circuitVoltageVector: math.Matrix; private circuitResistanceMatrix: math.Matrix; ... public setCircuitCurrentVector(resistMatrix: math.Matrix, voltageVektor: math.Matrix): void{ this.circuitCurrentVector = math.matrix(); this.circuitCurrentVector = math.multiply(math.inv(resistMatrix),voltageVektor); } ...
A VS Code eleve hibara jelzi az ertekadast, amivel a matrix muvelet vegeredmenyet adom a tag valtozonak, igy a compile sem fut le:

Type 'MathType' is not assignable to type 'Matrix'.
Type 'number' is not assignable to type 'Matrix'. ts(2322)

Ha kiveszem a circuitCurrentVector tipus kenyszeriteset, akkor meg csak egy undefinied-et dob vissza ra typeof().

A csavar az az egeszben (szamomra), ha egy main.ts ben pl peldanyositom a megfelelo osztalyt akkor pedig mukodik a dolog igy:

//mian.ts ... var c: CircuitGenerator = new CircuitGenerator(); c.generateCircuit(2); var currentVector = math.multiply(math.inv(c.getCircuitResistanceMatrix()),c.getCircuitVoltageVector()); ...
Nekem mindenkeppen az osztaly tagvaltozojaban kellene mentenem az eredmenymatrixot.
Koszonom!
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd