C# for ciklus, képlet használata
2019-02-08T21:15:11+01:00
2019-02-10T22:16:16+01:00
2022-08-11T10:00:32+02:00
tasidog
Sziasztok!
Kezdő vagyok c#-ban. 
Ami már kész van:
A programom egy fizikai számítást végez el. Először egy csv fájlból beolvas kb 15-ször 4 fajta adatot. Esetünkben: B, V, x, y és ezeket tárolja egy listában. Egy sornyi adat a listában az a csv fájl egy sorában lévő 4db érték, B-nek, V-nek, x-nek és y-nak minden sorban más értékei vannak. Van egy static metódusban meghatározott képletem ami a delta u-t számítja ki. 
Amit megszeretnlék valósítani:
Tehát a 15 adathalmazzal, azaz 15-15-15-15 db B, V, x, y értékkel szeretném kiszámítani a képletben meghatározott deltau-t majd a kijött értékeket egy listában vagy tömbben eltárolni. Nemtudom, hogy erre for vagy foreach ciklus lenne-e a megfelelő és azt sem, hogy hogyan hivatkozzak a ckilusban mindig pont az adott 4 adatra.

Itt található a fájlbeolvasás és a képlet meghatározása:
static List<Adatok> Lista = new List<Adatok>(); // itt az "Adatok" egy másik osztály ahol a változók vannak meghatározva //1. Képlet DeltaU static double DeltaU(double deltaT, double B, double l, double V) { double A = l * V * deltaT; double deltanull = B * A; return deltanull / deltaT; } //File beolvasás static void FileBeolvas() { string[] sorok = File.ReadAllLines("adatok.csv", Encoding.Default); for (int i = 1; i < sorok.Length; i++) { string[] Adatok = sorok.Split(';'); Adatok adatok = new Adatok(); adatok.B = int.Parse(Adatok[0]); adatok.x = int.Parse(Adatok[1]); adatok.y = int.Parse(Adatok[2]); adatok.V = int.Parse(Adatok[3]); Lista.Add(adatok); } }Előre is köszönöm a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Úgy is megoldható, de a ciklus már megvan. A file beolvasáskor sorról sorra megy, ha abban meghívod a megfelelő adatokkal a dU-t számoló függvényt, akkor annak eredményét rögtön egy másik listába el is teheted..

adatok.B = int.Parse(Adatok[0]); adatok.x = int.Parse(Adatok[1]); adatok.y = int.Parse(Adatok[2]); adatok.V = int.Parse(Adatok[3]); Lista.Add(adatok); 'Ide a megfelelő adatokkal meghívott dU függvényt kell írni, de nem látom az adatokban a T-t lista2.add(DeltaU(double deltaT, double B, double l, double V));
'Ehhez nyilván kell egy másik lista, amiben az adatok tárolódnak. Ezt jelezném a lista2-vel

Én erre gondolok, remélem te is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd