Programnak memória/méret tiltása.
2017-12-27T02:22:29+01:00
2017-12-29T15:16:00+01:00
2022-08-18T19:41:52+02:00
Ashly
Sziasztok!Van egy játék szerverem, amiben szinte lehetetlen kiiktatni egy hacket.

A következő feltevés merült fel bennem.

Mennyire kivitelezhető az, hogy ha valaki megnyitja a programot, aztán pedig a hacket szeretné megnyitni (amiről tudom hogy melyik, szóval méretét is mindent.) akkor a kliens érzékeli azt, hogy megnyitotta az xy méretű fájlt, és bezárja neki a klienst.

Vagy a másik dolog az, hogy ne férjen hozzá a játéknak a memóriájához ,így hiába nyitja meg nem ér el vele semmit.Tudna esetleg rá valaki valami megoldást, vagy lehetőséget?:)

Köszönöm előre is a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nincs olyan, hogy lehetetlen kiirtani egy hacket. Ha memória editel hackelni tudnak benne, akkor szarul tervezted meg a játékot.
  Amúgy meg lehetetlen megakadályozni, hogy a kliens memóriájába turkáljanak. Úgy kell megtervenzi a gamet, hogy a fontos dolgokat ne a kliens számolja, vagy legalább ellenőrizve legyen szerver oldalon.

  Ugyan az megoldható, hogy nézd a futó programokat és figyeld, hogy hacket használnak-e, de:
  -ez nem igazán törvényes
  -szvsz átnevezik, kicsit módosítják, azt mit teszel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PunkBusterről akár magyarul is olvashatsz egy rövid összefoglalót: PunkBuster – Wikipédia
  Az angol bejegyzés azért jobb, illetve az alján linkel más hasonló megoldásokat (pl. VAC: Valve Anti-Cheat - Wikipedia ), meg hogy mennyire szerteágazó a téma (Cheating in online games - Wikipedia ).
  Szóval igen, létezik ilyesmi, de nem biztos, hogy most csak úgy leülsz és megírod magadnak.

  Keresgélni is lehet amúgy. Pl. a PunkBusterhez vannak ilyen ősi források: McSimp/OpenPBUCON - (nyílt forrású kliens, hogy mit csinál és mi alapján, nem néztem), Punkbuster Source Code (ősi forrás, de ezt még annyira se néztem).
  Esetleg lehetnek hasonló találatok a többi kapcsán is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy MADE mondta, olyat tilos amire te gondolsz.
  Ha nincs ellenőrizve a szerver felé menő adat, akkor ellenőrizd, ennek egyértelműnek kellett volna lennie amikor írtad a programod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy MADE mondta, olyat tilos amire te gondolsz.

  MADE nem pontosan ezt mondta, de amúgy sem tilos. Az összes anticheat megoldás végez megfigyelést a védett processzen kívül is, ezt az EULA-ban simán közölni lehet a felhasználókkal. Még az is belefér, hogy a program hazatelefonál. Jogi problémák akkor merülnek fel, ha a felhasználóhoz visszakövethető adatot gyűjtenél és szándékosan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha azt a rész változtatod meg a szerveren ami a hack szükségesnek tart:
  1. Olyan sűrűn (pl. fordítási opciók: van 10 példányod, mindegyik kicsit másképp fordult és ezt minden nap) változtatod, hogy ne érje meg hackot használni.
  2. A programban lévő leírásokat (pl. a kijelzés típusát, a struktúrák mérete, ect.) olyan mértékben variálod, hogy a hackba beépítve ez irreálisan sok időt vagy memóriát emésszen fel.
  3. Változtatod a build számot és figyeled a hack használókat. Ekkor azt is tudod, mikor "igazítják" hozzá a javításodhoz a hackot. Ennek tudatában (tovább)fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bár olyan a leírás eleje, mintha a szervert hackelnék, ez azért nem túl valószínű, másrészt a közepe táján át is vált kliensre: "akkor a kliens érzékeli azt, hogy megnyitotta az xy méretű fájlt, és bezárja neki a klienst".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem én! 

  A kérdező nem nagyon ad támpontot, ezért én a szerverre koncentráltam (az a rész cserélhető).
  A kliens meg más tészta, azt a felhasználó cseréli vagy nem.

  Hát, várjunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd