ACCESS vezérlő; tabstop=false; recno=recno + 1; Miért?

ACCESS vezérlő; tabstop=false; recno=recno + 1; Miért?
2017-09-29T09:45:06+02:00
2017-09-29T11:25:13+02:00
2022-10-15T22:21:31+02:00
Zeusz1967
Sziasztok!

A munkahelyemen szükségessé vált egy örökölt ACCESS űrlap alapos átdolgozása. Alapjaitól kezdve rossz a dolog, de egyelőre nem volt módom teljesen újracsinálni ... Ezzel együtt a fő problémákkal jellemzően sikerrel meg is birkóztam ... (bár a visualbasic és én most találkoztunk először) bevezettem sok új dolgot, jogosultságkezelést is, amit a form indulásakor paraméterező állományból olvas, s ennek alapján állítja be a vezérlők pontos helyét, a bejárási sorrendet, a tabstob értékét, a tabindex értékét, a visible és az enable tulajdonságokat. 119 kezelt elem van a formon, az első 48 elem esetén true a tabstop.

Azonban döbbenettel vettem észre, hogy ha azokon vezérlőkön, ahol a tabindex nagyobb, mint az utolsó tabstop=true -jú elemé, akkor ha entert vagy tabot ütök, egy rekorddal továbblépteti a cikkadatbázist.Szépen végigmegy a tab-sorrenden, majd az utolsó olyan mezőnél, ami még tabstop=True ott léptet először. S ezt teszi minden magasabb tabindexű vezérlőnél.

Ha a 119. elem tabstopját true-ra állítom, akkor megint az utolsó elemig rendben zajlanak a dolgok, s ha a 119. elemen ütök entert vagy tabot, akkor lépteti tovább az adatbázist ... :(


Lenne esetleg valakinek ötlete, hogy mi a fityfenét keressek? :-O

Egy helyen írtam a kódban következő rekordra léptetést, de az nem fut le. Elveszem ugyan a leütött karaktereket, de amikor a keyDown lefutott, akkor még nem mozdult el a rekordmutató ... Ameddig tudtam követni az event-láncot, addig nem történt léptetés. :( Valami szándékolt dolognak tűnik ... valamiféle ACCESS szolgáltatásnak, de akkor meg jó lenne tudni, hogy hol lehet ezt kikapcsolni ....


Köszi előre is!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A Form.Cycle / Körbejárás tulajdonságát kell beállítanod "Current Record (1)" -ra tervező nézetben (de persze kódból is lehet).
Ez a tulajdonság szabályozza, hogy ha az utolsó mezőn nyomsz egy tabot akkor mi történjen: ugorjon új/következő rekordra vagy ugrojon vissza az első vezérlő elemre.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd