Yii2 clean url több paraméter automatikus átadása

Yii2 clean url több paraméter automatikus átadása
2017-08-20T17:26:29+02:00
2017-08-22T09:26:18+02:00
2022-12-04T18:00:44+01:00
*deleted_86291744
Sziasztok!

Php Yii2 keretrendszerben szeretném megoldani, hogy az url-ben lévő ismeretlen számú paramétereket átadja az action függvényemnek.

Tehát, ha az url-em: /posts/delete/2, akkor meghívja a következő függvényt a posts controllerben és beleteszi a 2-t az $id-be:

public function actionDelete($id = -1){}
Ezt úgy sikerült elérnem, hogy a következő szabályt hozzáadtam az urlManager-emhez:

'<controller>/<action>/<id:\d+>' => '<controller>/<action>',

A problémám, hogy ez csak egy paramétert ad át, és csak akkor, ha a action függvényemben a paraméternek a neve  $id. Hogyan tudom megoldani, hogy sorrend alapján átadja az url-ben felsorolt összes paramétert a függvényemnek? Tehát ne kelljen szabályt írnom minden action-re aminek a paraméterei különböznek.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én azt szeretném, hogy névtől függetlenül /controller/action/p1/p2/p3 átadja a paramétereket a függvénynek, ha túl kevés van hibát írjon, ha pedig túl sok, akkor csak annyit vegyen figyelembe, amennyi kell. Persze lehet, hogy Yii2-ben nincs is ilyen opció.

Nem igazan van ilyen opcio, csak parameterekre lehet Regex-et is megadni sajnos.
Alapbol en POST-olnek es nem GET-telnem a valtozo szamu parametereket. En meg most sem latom, hogy ezzel sok parametert kuldok a GET HTTP metodusonak es csak X szamu parameter kell belole miert jo megoldas.

Van egy lehetoesg: /controller/action/p1/p2/p3 ebben az esetben a linkelt oldalon van olyan Creating Rule Classes. Az kell neked, mert az sokkal flexibilisebb.

De ha ennyire ragaszkodsz a GET megoldashoz, akkor en inkabb Filter-t, ActionFilter-t irnek, ami az Actionok elott lefutt, es ott siman tudod ellenorizni a parameterek szamat is hibat dobni stb.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd