VB6 Adodb.connection error
2017-03-19T10:23:39+01:00
2017-07-02T07:24:33+02:00
2022-08-10T17:35:28+02:00
Komlevi
Udv.

Leszogeznem, hogy a temaban kezdo vagyok.
Elkeszitettem vb6 ban egy programot es fut ahogyan elvarnam win10, de mar win7 re atteve errort kap. (runtime error 430)
'a win7 en nincs telepitve semmi, se a vb6 se semmilyen kiegeszito, csupan egy rendszer driverekkel

Megkerestem a pontos sort, hol all le, ez pedig:

Dim cnRacun As ADODB.Connection
Set cnRacun = New ADODB.Connection 'ez a hiba

Megjegyzem azt, hogy azert kezdtem a vb6 al foglalkozni mert eleg egyszeru es gyorsan haladtam, de ha minden leirt sor utan at kell neznem minden platformon hogyan reagal az mar gaz.

Ezen a hiban tul, amikor a programmal letrehoztam az adatbazis, az is error volt masik gepen, viszont regisztraltam a dao350.dll-t cmd keresztul, es ez megszunt, viszotn tud valaki adni sugallatot, hogy merre keressek olyat, hogy programkodon keresztul regisztraljak .dll-t.

Atneztem az idevago temakat, de csak hasonlot talaltam, remelem nem neztem be.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Ne haragudj, de nagyon régen csináltam bármit is a VB6-ban, de ott lehetett setup-programot csinálni a projektedhez. Ha jól emlékszem az összekapkodja a programod futásához szükséges dll-eket, adox-eket stb. és a setup csomagba belepakolja, az majd telepíti a célgépre amit kell.

Próbáld ki azt, hogy amin fut minden rendesen, azon csinálsz egy 32 bites telepítőt, majd a másikon, amin nem ment, telepíted a programod, hátha segít.

Szerintem VB6 helyett inkább VB.Net-el kellene foglalkoznod, már ha most kezdesz programozással foglalkozni, mert a VB6 nagyon régi. Sok problémát fog okozni. Amennyiben korábbi oprendszerekre fejlesztesz, XP és korábbi verziókra akkor megértem.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Nagyon sokat segitettel. Ma ki is probalom. Ha a hibat nem is oldom meg, ezzel elbibelodok egy darabig. 
  Sajnos regi rendszerre is szeretnek kesziteni programokat, de lehet valtani fogok, vb. Netben jartas vagy? Nagy az elteres a vb6 hoz viszonyitva? 
  Ez mar nem  témához tartozik, a moderator mindjart kilovi a temat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Régebbi rendszerekre is fejleszthetsz VB.Net alatt, de max xp-ig visszamenőleg és  max .Net 3.5 verzióig ha jól emlékszem. (nem 100%)

  A .Net-el az a gond, hogy pl XP alá is sok száz megákat kell telepíteni ahhoz, hogy a fél megás programod fusson. Vista,7,8,10 alatt már nincs ekkora gond, azok alapból tartalmazzák a keretrendszert, de nem emlékszem milyen verzióban. (persze felmegy rá a magasabb is)

  VB.Net jó, mert ki tudod választani, hogy melyik maximális .Net verzióra akarod a programod. Belövöd pl 3.5-re (vagy alá), az menni fog xp tól win 10-ig. Egyszerűbb programokra az bőven elég, sőt! A MS Visual Studio Community azért is jobb választás, mert ingyenes, sokat tud, újabb, és rengeteg példa van mindenre az interneten, szemben a vb6-al.

  Amúgy más, mint a vb6, de az azért van. mert sokkal többet is tud.

  Egy kattintás és  kódod 64 bitre fordul...

  Többszálú programot írni sokkal könnyebb, mint vb6-ban, stb.

  Ha mindenképp kell korábbi rendszerekre is írni, akkor jó a vb6, de mellé felraknám a MS Visual Community-t is mindenképp. Pár gigán terpeszkedik mondjuk, nem annyira kicsi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez bejott. Az xp meg valamit akadozik de win7 siman megy. 
  Koszi mindent es elkezdek nezelodni vb. Net fele is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt most utólag irom 3 honap elteltevel, ha veletlen valaki ide csapodik es hasonlo valasztasi lehetoseghez er!
  Roviden a Visual basic .net sokkal jobb a vb6-tol :). Es senkit ne riasztjon el az hogy mennyit valtozott mind szintaktikaban mint egyebkent ugy egeszben!
  A visual basic fekete konyvet könnyű olvasmányként olvasom, szepen kiemeli a valtozasokat, tokeletesen at lehet allni ra. Raadasul eddig nem botlottam olyan programba amit csinaltam, hogy ne mukodott volna xp-tol win 10 ig minden rendszeren....csak ajanlani tudom.

  a+=1' nagyon vartalak :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd