Webshop

Webshop
2016-11-19T06:23:45+01:00
2016-11-20T20:24:31+01:00
2022-08-10T10:05:29+02:00
Gabesz76
<br><br>
Hello!
Kèszitettem egy webshopot.Php,mysql,termèkek az adatbàzisban,minden müködik is.Az adatbàzist a szolgàltató szerverèn hoztam lètre.A problèma az,hogy amikor elinditom a vàsàrlàst [termèk kivàlasztàsa,kosàrba tètele] akkor mindez sajàt gèpen müködik azonban egy màsik gèpröl vagy màsik ip cimen levöröl nem hajlandó betenni a termèket a kosàrba.
Itt az oldal cime; www.muaythailand.hu
Mi lehet a problèma?
Köszi,elöre is.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha meg van a nettó 300 a többi nem érdekes.
Bár én inkább dolgozom, mint csocsózom.
és Mac -et se szeretem, inkább egy jobb DELL.
(Bár van saját, szóval nem ragaszkodom ahhoz se)
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Ennyi "infó" alapján?
    Vagy elérési út (script-fájl) vagy adatbázis-hozzáférési hiba vagy az "ördög tudja mi a hiba" esete forog fent...
    Megj: Esetleg segíthet egy leírás tanulmányozása (nem árt elsőre a Menü-re kattintani)...
    ************** csak kérdések *************
    Az "<a href="termekek_2.php?kosárba=203">" lefutása után frissíted a "<div class="box1">" tartalmát? Egyáltalán az adatbázisba bekerül a jelzés, hogy a kosárba került? ...és még lehetne pár kérdés, ha tovább elemezném a kódod (lezáratlan P és B stb)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Első hiba: Nem használunk ékezetes változókat.
    Második: AJAX metódussal ismerkedj meg, mert ez a <button> <a> tag -ek kombinációja..
    Harmadik: Rengeteg HTML alap szerkezeti hiba van, az is tud érdekességet eredményezni.
    (tag -ek egyes tulajdonságait szóközzel válaszd azért el.)
    Extra hiba: SQL Injektálás!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Magát az oldalt meg inkább már nem minősítem.
    Nem is tudom mi a szörnyűbb rajta.
    A 90' -es évekbeli retró kinézet vagy az oldal struktúrája is...
    Ha azért volt képed pénzt kérni, sűrű bocsánat kérés mellet add vissza!
    Ehhez nagyon-nagyon nem értesz!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nem pènzèrt csinàltam hanem csak gyakorlàs kèppen.A grafika jelen esetben nem fontos a lènyeg a webshop-os müködès.
    Egyèbkènt jelenleg csak tanulom az egèszet,tudom van mèg mit.Ennèl sokkal szebb oldalt is tudok kèsziteni.Nem kritikàt vàrok hanem egy kis segitsèget.Tudom az elöbbit sokkal könnyebben osztogatjàk.
    Azèrt kösz a hozzàszolàst
    Üdv,Gàbor
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • "Nem kritikàt vàrok hanem egy kis segitsèget..."
    Kis segítség: Kezd előröl, a weboldal alap struktúrájának kialakításával MVC - OOP szerkezetben.
    Jelenleg nagyjából ott tartasz, hogy ismered a PHP Alap syntaxisát, amit 1-2 óra alatt ellehet sajátítani.
    De semmilyen struktúra nincs mögötte, csak natív PHP fájlokkal dobálózol, úgy ahogy épp jön...
    Talán egy tanfolyam (nem online) sokat tudna segíteni rajtad, bár ezek meg több százezres tételek.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szerintem addig töröld le az oldalt míg azért nem perelnek be hogy rontod a cégről kialakult összképet. A jogszabályoknak sem felel meg, te vállalod a hatósági büntetést miatta? Az a helyzet hogy jobb ha egyelőre a tanulásnál és a gyakorlásnál maradsz, és nem teszel éles rendszerre még semmit. A többiek hozzászólását csak kiegészíteném, hogy van olyan termékkép ami 3MB-os PNG kép 2000px eredeti mérettel és HTML-ben van 100px-re zsugorítva...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szia!

    Látom te is inkább olyan beszélgetés fonalát veszel fel, ami végül nem segít rajtad..

    Valódi segítségért szabofe-nek kellett volna válaszolni.. nem látjuk a releváns kódot, így nem tudunk segíteni, max kritikát írhatunk.

    Noha én személy szerint az írásának stílusával nem minden ponton értek egyet, H.Tibor.87 is segített csak nem vetted észre. A kritika is segítség.. ha tudod mit csinálsz rosszul, változtathatsz rajta..

    Ha tényleg csak gyakorsz, azt lehet localhoston is, mi több ennyire a tanulás elején érdemesebb ott véleményem szerint. [látom közben le is törölted..]
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ez mi?
    Index of /

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN"> <html> <head> <title>Index of /</title> </head> <body> <h1>Index of /</h1> <ul></ul> </body></html>
    Akkor hát -> de  -va...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Igen,töröltem és localhoston folytatom.Tudom,sajnos a tudásom elég hézagos de szeretném ha minél jobb lenne.Idáig csak a netről tanulgattam,és tudom hogy ez semmi és hogy biztosabb tudást tanfolyamokon lehet megszerezni ami pénzbe kerül.Nincs is ezzel semmi baj,csak időm nincs hogy beüljek egy ilyenre.
    Üdv,Gábor
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • "biztosabb tudást tanfolyamokon lehet megszerezni"
    Nem, tanfolyamon azt az alaptudást, szemléleti módot lehet elsajátítani,
    amire később akár már önállóan is tudsz építkezni, és feltudod építeni az oldalad.

    "csak időm nincs hogy beüljek egy ilyenre"
    Viszont önállóan akár hatványozottan továbbtart ennek elsajátítása.
    Ha azt nézzük, hogy magadtól 20 óra alatt jutsz el oda, amit megfelelő útmutatással 1 óra alatt.
    Akkor viszont a tanfolyam ami jóval hatékonyabb és kevesebb időt kell ráfordítani.

    Amiket felírtam címszavakba az csak az alap, hogy megtanuld.
    MVC - OOP egy kezdőnek nagyon sokat segít, pl. PDO -val adatbázist kezelve,
    nem natív SQL -ekkel elkerülhető hogy SQL injektálják, feltörjék majd a rendszered.
    MVC segít a megfelelő struktúra kialakításában, hogy dinamikusan tud bővíteni.
    OOP pedig abban is segít, hogy elkülönítsd egyes részeket, és ne akadjon össze.
    Meg lehet lenni ezek nélkül is, natív kódok írogatásával, ami egyes esetekben gyorsabb is,
    de egy WebShop pl. nagyon nem ilyen, ott sok adattal dinamikusan kell dolgozni.

    És ez még csak szerveroldali rész, ami feldolgozza a bejövő információkat...
    A kliens oldalon is sok mindent kell még tanulnod, HTML(5), CSS(3), JS - jQuery - AJAX...
    És még mindig nincs szó design elemek, esztétikus megtervezéséről, csak alap szerkezet.

    Konkrét esetedben, a kosárba helyezésnél, AJAX -al kell megoldani,
    hogy háttérben elküldi, és válaszban megkapod pl. JSON tömbben,
    mit hova mire kell frissíteni, esetleg még meglehet azt is csinálni,
    hogy szépen a kosárba animálod a terméket, hogy lássa ahogy belekerül.

    Nem bántani akarlak, csak látszik, hogy nagyon rossz irányba indultál el.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ahogy H.Tibor.87 mondja fentebb, nem a biztosabb tudást, hanem az alapokat kapod meg egy tanfolyamon. Valódi hasznos tudást (már ha ezzel szeretnél hosszútávon is foglalkozni majd, akár csak hobbiból is), csak gyakorlással halmozhatsz fel.

    Nincs baj az autodidakta mószerrel sem, nem kötelező az iskola és/vagy tanfolyam ahhoz hogy jó legyél, sok remek programozó van, aki életében egy órát nem volt oktatáson ezzel kapcsolatban (max conferencián/ meetingen később).

    Viszont az tény, hogy valóban rossz irányba indultál, ezt ki kell küszöbölni ha tetszik, ha nem, mert csak tákolni fogsz így és a gányoláshoz itt (sem/) nem kapsz segítséget. -meg amúgy is ha minőségi cuccot akarsz csinálni, muszáj, hogy megfelelő alapokra építkezz.. ha meg nem fontos, hogy milyen, csak működjön, akkor meg sosem leszel jó programozó, ha engem kérdezel.. egyszerűbb megbízni valakit ha kell egy program.. mindenki jobban fog járni.

    csak időm nincs hogy beüljek egy ilyenre

    Hát, valójában mindenkinek arra van ideje, amire szán..

    Ha egy tanfolyam drága és/vagy túl sok idő, egyéb lehetőség lehet, hogy veszel pár magán órát az alapok elsajátításához (egyprogramozótól / tanártól) [akár online is]. Ez lényegesen célravezetőbb lehet.. olcsóbb és gyorsabb is, majd ezzel már elkezdhetsz a neten kotorászni könyvek/doksik/videók után amiből építkezhetsz a már elsajátított alapokra.
    Így gyorsabban tanulhatsz magadtól később és nem tanulsz el hülyeséget egy troll videójából.

    Sok sikert hozzá!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mit javasolsz?Esetleg tudsz jó tanfolyamot?
    Elkezdeném ott. :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nem tudom, mi történt időközben a webshopoddal, de amit láttam az kemény:
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mire gondolsz?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Szerintem arra gondol hogy éles szerveren engedélyezve van a directory listing...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nem biztos (lásd "2016.11.19. 08:51"-i forráskódot)...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A netacademia.hu - nak lesz ingyenes tanfolyama. Valami olyasmi, hogy mozdítsuk meg a weblapot. html és javascript. Az ingyenesek sokszor elmaradnak, de más időpontban megtartják.

    Sokan mondják a tanfolyamokat az az igazság, hogy Magyarországon nincs is jó tanfolyam. Lenne pl. PHP OOP tanfolyam jelentkezik rá három ember így nincs meg a pénz a tanfolyam megtartására.

    Szép is lenne, ha pl. html, php, javascript-re lenne tanfolyam és kiképeznének és a cégek várnák már a több hónapos tanfolyamot végzett emberkéket és nettó 300 000 HUF, ingyenes kávé pl. nespresso, bkv bérlet. Irodában iMac a retinás, saját MacBook Pro (1 év után megtarthatod), A kihagyhatatlan csocsó...

    Jót álmodtam?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ha meg van a nettó 300 a többi nem érdekes.
    Bár én inkább dolgozom, mint csocsózom.
    és Mac -et se szeretem, inkább egy jobb DELL.
    (Bár van saját, szóval nem ragaszkodom ahhoz se)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd