PHP mail() win32 alatt nem jol kezeli a sortoreseket

PHP mail() win32 alatt nem jol kezeli a sortoreseket
2003-05-16T12:32:16+02:00
2003-05-21T19:55:05+02:00
2022-10-17T03:42:17+02:00
donlaca
Hali!

PHP-ben a mail() fuggvennyel van egy kis problemam.
A sortoreseke a mail fejleceben nem kezeli Win32 alatt.
A PHP manualban talaltam rola egy infot, hogy nem a
\\\\\\\\n
hanem a
\\\\\\\\n\\\\\\\\r
-t kell hasznalni, de nalam az sem muxik. Gyakorlatilag minden kocsi vissza vagy ujsor karaktert 1db ujsorra csereli le a mail fuggveny. Innentol kezdve az Outlook Express nem tudja ertelmezni a fejlecben levo adatokat. Illetve meg ide tartozna egy masik problema is:
A base64_encod() fuggveny sem igazan mukodik Win32 alatt. Latszolag lefut, de csak egy file toredek lesz az eredmeny.
Valaki tudna segiteni ebben??

Koszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!
4.3.0 php versiom van arra emlexem, hogy a 4.2.x elotti verisokban ez frankon ment, csak ezzel nem megy...

a base64_encode() -os hiba okat megtalaltam: ... :))

Az 1.3-as apache a 4.x php-vel win32 alatt mail() fuggvenyben hibas...
itt van hozza a segitseg:
PHP :: Bug #22566 :: imap_mail hang the script
ha valakinek hasonlo problemaja lenne...
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • probald meg \\\\\\\\r\\\\\\\\n -el (Carrier Return, Line Feed) szerintem igy van... Ha nem mukodne csak egy tipp volt...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Lehet hogy csak elirtad, de szerintem \\\\\\\\r\\\\\\\\n -t kene hasznalni. A masik problemat annyira nemertem? Ha a base64_encode-ot meghivod akkor az szerinted hibas eredmenyt ad? Kiprobaltad mar kozvetlenul utana a base64_decode-ot es megnezni mit csinalt?
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Ezt talaltam a PHP manualban levo forumon:
    Egyikkel sem jo:(
    (Keywords: newline, outlook, outlook express, \\\\\\\\n\\\\\\\\r, \\\\\\\\r\\\\\\\\n, double newlines, no newline)

    A base_encode() mindig kb ugyanolyan hosszu stringet ad vissza fuggetlenul attol, hogy mekkora jpeg-et kodol.
    PL:
    /9j/4AAQSkZJRgABAgEASABIAAD/4QicRXhpZgAATUAKgAAAAgABwESAAMAAAABAAEAAAE=
    ezt kapom vissza.
    Linuxon viszont tokeletesen lefut.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • milyen php ez? ugyertem hanyas verzio? en most kiprobaltam a mail-t (rakuldtem egy sima stdin kiirora), es amit csinalt azt teljesen jo volt
    olyannyira, hogy meg a sima \\\\\\\\n -et is \\\\\\\\r\\\\\\\\n -re alakitotta at
    ha gondolod elkuldom ezt a programot, meg hogy hogyan konfigold be ra a php-t, aztan nezd meg nalad mijot csinal.
    egyebkent milyen sendmail programot hasznalsz? vagy fut vmi server a localhoston vagy mas szerveren levu smtp-t hasznal?
    a base_encode -os reszt pedig megneznem a progidbol, hatha kiderul valami. onnantol kene, hogy megnyitja a fajlt es beolvassa!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • :) inkabb most adok meg minden infot, es akkor egybol tudod nezegetni micsinal.
    a program cime:
    http://gizi.dote.hu/~nermal/out.zip (14kb)

    a php.ini-t pedig igy allitsd be:

    [mail function] ;SMTP = localhost ;sendmail_from = me@localhost.com sendmail_path = c:\\\\\\\\pathtoout\\\\\\\\out.exe

    Ezutan ha kell (marmint ha hasznalod) inditsd ujra a webszervert, ha nem, akkor csak futtasd le a php-t es utana nezd meg a c:\\\\\\\\out.txt fajlt. Abban lesz hogy mit produkalt a mail()
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • 4.3.0 php versiom van arra emlexem, hogy a 4.2.x elotti verisokban ez frankon ment, csak ezzel nem megy...

    a base64_encode() -os hiba okat megtalaltam: ... :))

    Az 1.3-as apache a 4.x php-vel win32 alatt mail() fuggvenyben hibas...
    itt van hozza a segitseg:
    PHP :: Bug #22566 :: imap_mail hang the script
    ha valakinek hasonlo problemaja lenne...
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Még egy 5let: küldj html levelet!
    Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Apache/1.3.27 (Win32) PHP/4.3.1 running...
    ilyen konfigon mar megy :)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • sajna nem oldodott meg a problema...
    Az egyik gepen winXP prof van ott a 4.3.2 php alatt megy a base64 encode viszont a sortoreseket tovabbra sem csinalja meg normalisan.
    A masik gepen winXP home van oda meg a 4.3.2 nem ment fel, csak a 4.3.1 viszont igy meg nem ok a sortores es base64 sem...
    Az out.exe nem megy xp alatt:( kiprobaltam egy NT-n ott jo volt, de az Outlook Express-ben a level fejlecebe mar nem ugy kerul bele ahogy a txt-ben van...
    Szal meg mindig nem megy... help please!!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Sziasztok!
    Problémám lenne ezzel a mail függvénnyel!

    Van egy mail.php, amit feltettem az Ultraweb szerverére. Lefutattom, Megjelenik egy 1-es a képernyőn, de levelet mégsem kapok! Mi lehet a baj?
    <?php $uzenet = "Hello te ló, te viziló!"; $targy = "Állatkert?"; $cimzett = "valami@freemail.hu"; $posta = mail($cimzett, $targy, $uzenet); echo $posta; ?>
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Az ingyenes szolgáltatók nem mind engedélyezik levél küldését PHP-ból, van amelyik pl. napi 10-et enged. De még ha engedik is, sokszor nem a php doksiban szerpelő módon kell meghívni a mail() függvényt és mindenféle azonosító kódokat is meg kell adni. Nem tudom az ultraweb-nél ez hogy van, de nézz utána vagy kérdezz rá náluk.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd