Pagination/lapozó probléma

Pagination/lapozó probléma
2016-06-20T23:03:46+02:00
2016-06-21T01:28:46+02:00
2022-10-15T21:51:03+02:00
mrgreko
Sziasztok!

A következő lenne a problémám:
az alábbi linken lévő lapozót szeretném integrálni az oldalamba, ami többé-kevésbé sikerült is, ám a lapszámokra kattintva nem tudom beállítani, hogy egy másik php-oldalra navigáljon, és ott már az az oldalszám legyen kiválasztva, vagyis az legyen aktív.

simplePagination.js - A simple jQuery pagination plugin and 3 CSS themes.

A következő linket szeretném beállítani az oldalakhoz:

webshop_display_product.php?sub_category_name=$sub_category_name&start_point='+oldalszám+'&category_name=$category_name

És igazából itt a probléma, az oldalszámot nem tudom h lehetne kinyerni.

A kódom eddig:

<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="simplePagination.css" /> </head> <body> <div id="light-pagination" class="pagination"></div> <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="hl-all.js"></script> <script type="text/javascript" src="jquery.simplePagination.js"></script> <script> $('#light-pagination').pagination({ pages: 200, cssStyle: 'light-theme', hrefTextPrefix: "webshop_display_product.php?sub_category_name=$sub_category_name&start_point='+OLDALSZÁM+'&category_name=$category_name", prevText: 'Előző', nextText: 'Következő', edges: 3 }); </script> </body> </html>
Előre is köszönöm a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha jól értem, akkor az kellene, hogy a lapozó ne page=1, page=2, page=3 linkeket gyártson, hanem pl. page=0, page=8, page=16. Ha így van, akkor három lehetőséget látok:
1. belenyúlsz a pluginbe és átírod, hogy ne egyesével számoljon hanem pl. 8-asával.
2. a php-t módosítod és használod a plugint így ahogy van.
3. pedig az lenne, hogy egy másik plugint nézel ami tudja azt az extrát, hogy megadható benne, hogy ne egyesével számoljon. Forráskód alapján ez a plugin ezt nem tudja.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Idemásolom neked az általad linkelt oldalról a dokumentáció vonatkozó részét. Értelmezd.
  Még használod is, csak rosszul... az egyetlen mondatot ha elolvasnád, máris sikerülne megoldani a problémádat.


  hrefTextPrefix
  String
  Default: "#page-"
  A string used to build the href attribute, added before the page number.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hrefTextPrefix-be azt a linket kell írni amit majd az oldalszám elé ír. hrefTextSuffix-be pedig amit mögé.

  Részlet a forráskódból:
  $link = $('<a href="' + o.hrefTextPrefix + (pageIndex + 1) + o.hrefTextSuffix + '" class="page-link">' + (options.text) + '</a>');

  Aktuális oldalt a currentPage-el tudod megadni.

  $('#light-pagination').pagination({ pages: 200, cssStyle: 'light-theme', hrefTextPrefix: 'webshop_display_product.php?sub_category_name=$sub_category_name&start_point=', hrefTextSuffix: '&category_name=$category_name', currentPage: OLDALSZÁM, prevText: 'Előző', nextText: 'Következő', edges: 3 });
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így van, csakhogy automatikusan hozzáteszi az oldalszámot a link végére, nekem pedig nem oda kellene.Hidd el hogy párszor elolvastam, és próbálkoztam is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, de sajnos nekem konkrétan szükségem lenne az oldalszámra, mivel (oldalszám-1)*8 adja meg, hogy honnan kezdve jelenítsen meg 8 terméket az oldal, és valójában ennek az értéknek kellene szerepelnie a linkben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha Frostech hozzászólásából sem tudod kihámozni, hogy mit kéne csinálni, akkor ez a szakma nem neked való.

  A prefixet az oldalszám ELÉ, a suffixet meg MÖGÉ teszi a plugin.
  Amit az oldalszám ELÉ akarsz tenni, az legyen a prefixben, amit MÖGÉ, az meg legyen a suffixben.
  Amikor azt szeretnéd beállítani, hogy honnan induljon a lapozás, akkor a GET-tel átvett paramétert kapja meg a currentPage a pluginban.

  Tényleg nem nyugszol le addig, amíg át nem megy valaki hozzád és be nem gépeli neked a kódot? Könyörgöm, ha nem is érted meg azt, amit egy fűszál is megértett volna ennyi szájbarágás után, legalább tedd már meg, hogy bemásolod Frostech kódját és kipróbálod...


  Arról nem is beszélve, hogy az url paraméterek sorrendje tök mindegy, szóval már úgy is rég meg tudtad volna csinálni, ha simán csak felcserélted volna a category_name-t és a start_point-ot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ember, ha neked ennyire nincs türelmed segíteni, akkor neked nincs itt helyed. Nem vagyok profi, hobbi szinten programozok, azért is kértem segítséget.

  De képzeld, közben sikerült megoldanom, sajnálom h felzaklattalak, remélem tudsz majd aludni, tényleg ne haragudj.Remélem azért le tudsz alacsonyodni az én szintemre, és a lenti kódból kiszűröd, hogy valójában mire is volt szükségem.

  Azért ha vkit érdekel:

  $('#light-pagination').pagination({ pages: $l, cssStyle: 'light-theme', displayedPages: 5, prevText: 'Előző', nextText: 'Következő', edges: 1, currentPage: $start_point/8+1, onPageClick: function(pageNumber) { var a=(pageNumber-1)*8; window.location="webshop_display_product.php?sub_category_name=$sub_category_name&start_point="+ a +"&category_name=$category_name"; } });
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól értem, akkor az kellene, hogy a lapozó ne page=1, page=2, page=3 linkeket gyártson, hanem pl. page=0, page=8, page=16. Ha így van, akkor három lehetőséget látok:
  1. belenyúlsz a pluginbe és átírod, hogy ne egyesével számoljon hanem pl. 8-asával.
  2. a php-t módosítod és használod a plugint így ahogy van.
  3. pedig az lenne, hogy egy másik plugint nézel ami tudja azt az extrát, hogy megadható benne, hogy ne egyesével számoljon. Forráskód alapján ez a plugin ezt nem tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ember, ha neked ennyire nincs türelmed segíteni, akkor neked nincs itt helyed.

  Segítek én nagyon szívesen annak, aki megérdemli. A minimum kontribúció ott kezdődik, hogy elolvasod a helpet. Nézegettem a nyitott témáidat, ez sehol nem sikerült az utóbbi közel 10 évben.

  Nem vagyok profi, hobbi szinten programozok

  SZTE - mérnök informatikus vagy elvileg, ott pusziért adják a diplomát, vagy mi van?

  a lenti kódból kiszűröd, hogy valójában mire is volt szükségem.

  Na ennél körülményesebben nem is lehetett volna megoldani. Igazi taknyolás, gratulálok! 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kivon belőle egyet és megszorozza nyolccal, hogy amikor használni akarja, akkor eloszthassa nyolccal és hozzáadhasson egyet. Zseniális megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy nem a legszebben, de végeredményben az oldalszámból számoltam ki, hogy honnan induljon, majd hogy minden oldalon a helyes lapszámot mutassa, a currentPage tulajdonságot hozzá állítottam.

  Köszönöm hogy próbáltál segíteni, főleg hogy normális hangnemben!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A $start_point és a pageNumberből kiszámolt szám nem ugyanaz, ezért szükségesek a műveltek, bár gondolom ragyogó elméd erre már rájött.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd