Adatérvényesítés forrása más excel munkafüzetből
2016-06-09T15:07:36+02:00
2016-07-11T10:50:19+02:00
2022-08-10T06:00:28+02:00
KovacsT
Sziasztok,

egy olyan problémával szembesültem, hogy kétszintű legördülő listát hoztam létre egy excel munkafüzetben, tehát két legördülő menü van, és a másodikban megjelenő elemek attól függenek, hogy az első menüben mit választunk ki, ehhez használok adatérvényesítést, de a forrást egy más munkafüzetből szeretném húzni. Pl. egy teljesítményalapú bérszámfejtést több dolgozóra szeretnék archiválni havi bontásokban, így több másolatot kell készítenem, de az adatokat később módosítanám (pl. új munkafolyamat, terület), ehhez pedig egy központi forrás excelt hoztam létre amiből a legördülő menüket illetve a forrást szerezném, így nem kell minden változtatásnál 30-40 file-t változtatnom.
Létrehoztam a táblázatokat, névkezelővel elneveztem őket, de amikor ki akarom jelölni a másik munkafüzetben lévő területet akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
"Ilyen típusú hivatkozás nem használható adatok érvényesítése típusú képletben."

Köszönöm a segítséget
Mutasd a teljes hozzászólást!
A érvényesítéshez használt listát először egy külön (akár rejtett) munkalapra képletekkel át kell másolnod az aktuális munkafüzetbe. Attól függően, hogy hány elemet tartalmaz a lista előkészítessz egy 100-as listát. Ha lista jelenleg még nincs 100 hosszú, akkor üres elemek lesznek a végén, de ez nem baj. Ha bővül a lista a központi forrásban, akkor az összes fájlban automatikusan frissülni fog (mivel nem magukat az adatokat másoltad át, hanem csak képleteket helyeztél el).
A érvényesítésnél már ezt a "helyi" listát tudod használni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd