DHTML-JavaScript

DHTML-JavaScript
2003-05-15T10:34:38+02:00
2003-05-15T17:06:11+02:00
2022-10-17T03:26:21+02:00
netom
Sziasztok!

Most vágtam bele a DHTML-be, és lenne egy kérdésem: hogy lehet egy egéresemény koordinátáit megtudni? Nos, ez eddig nem is olyan húzós, mert pl event.clientX/Y-nal meg lehet tudni, hogy a dokumentum képernyőn látszódó részén hol történt a dolog, de nekem az kellene, hogy a dokumentum egészéhez képest hol történt...
Csináltam ugyanis olyan linkeket (képeket, táblázatokat, meg mindenfélét...), amire ha rámászik az ember az egérrel, a kurzor mellet megjelenik valami kép, vagy szöveg. Ez a már említett event.clientX/Y - el tökéletesen működik, DE csak akkor, ha az oldalt nem görgetik. Különben nem a helyén jelenik meg a cucc, hanem a görgetés mértékével areányosan feljebb. Ez akár addig is fajulhat, hogy nem is látszik semmi.
Huhhh... Nos ennyi...

Köszi előre is!

Üdv.: Netom.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem tegyel a kepekre map-et, es a map elemeinek onmouseover, onmouseout esemenyeibe ird bele a kep megjelenitest/eltuntetest.
Ha megis ragaszkodsz az eredeti otletedhez, akkor itt a kod
Ebbol kiszedheted azt a reszt, ami neked kell.

function handleevent(e) { var isOpera = (navigator.userAgent.indexOf('Opera') != -1); var isIE = (!isOpera && navigator.userAgent.indexOf('MSIE') != -1) var posx = 0; var posy = 0; if (!e) var e = window.event; if (e.pageX || e.pageY) { posx = e.pageX; posy = e.pageY; } else if (e.clientX || e.clientY) { posx = e.clientX; posy = e.clientY; if (isIE) { posx += document.body.scrollLeft; posy += document.body.scrollTop; } } }

A clientX es clientY kell foleg, de regi netscapek meg icab-ek hasznaljak a pagex, pagey -t is. Az explorernel meg hozza kell addni az elmozdulasat a lapnak.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd