AutoCAD debug

AutoCAD debug
2016-03-04T15:38:30+01:00
2016-03-06T13:17:51+01:00
2022-10-15T22:15:18+02:00
bátor
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el foglalkozni AutoCAD-hez beépülők építésével, azonban a bogár vadászattal meggyűlik a bajom. Az ezzel foglalkozó leírásokban megtaláltam mit hol és hogyan kell a Visual Studionak beállítani, hogy külső programként az AutoCAD legyen megadva mint debugger és visszaküldje a kivételeket a VSnek, de a VS-ből indítva a dolgot az AutoCAD indulás közben dob egy hibát és leáll.

Előre is köszönöm ha valakinek akad valami ötlete amit meg is oszt velem
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én ilyen esetben megpróbálnék olyan verziókat keresni, amik valószínűleg még működtek egymással, amennyiben az operációs rendszered engedi. Nem tudom milyen rendszered van fent, ha win10, akkor gondolom nehezebb dolgod lesz. Ha így nem megy, akkor Autodesk fórum/support. Ha így sem megy... hát akkor .... meghívnám egy kávéra Pirikét, a főnök szép kiállású titkárnőjét. 
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Rögtön a gugli első találata elmagyarázza. EZ szerint a class library project properties-ében kell beállítani a külső végrehajtó programot. A példában egy Revit -es megoldás van, de ugyanígy kell működnie az AutoCAD-del is.
  A lényeg, hogy ne az AutoCAD-ből futtasd a DLL-ed, hanem az előzőek szerinti beállítás után a class library-ban nyomj egy F5-öt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd el kérlek még egyszer, alaposabban amit írtam ;)

  A gugli nekem is elsőként hozta amit írsz, a baj azzal van, hogy megnyomom az F5-öt, elstartol az AutoCAD de indulás közben meghal és leáll, tehát el sem jutok addig, hogy elinduljon a CAD. Erre keresek valami megoldást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK, ezt benéztem. 
  Mi a hibaüzenet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Két dolog, amit megnézhetnél:
  - működik-e még az AutoCAD-ed önállóan, vagy a plug-in kísérletezés esetleg meghalasztotta
  - működik-e úgy is, ha VS-ből futtatod, de üres projektből (szóval az esetleges plug-in mellékhatások kizárhatók, de ha a VS-sel nem fér össze, az kiderül)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az AutoCAD (2016-os Civ 3D) önállóan működik, egyébként semmi extra plugin nincs betöltve (ha csak az ExpressTools-t nem számítjuk, de az Autodesk fejlesztés), a saját pluginom a NETLOAD-dal betöltve vígan megy.
  Visual Studio-ból indítva, üres projekttel ugyan az történik. Bejön a töltőképernyő és egyszer csak feldobja a Windows standard "Alkalmazás leáll" ablakát, mindenféle egyéb hibaüzenet nélkül. Kipróbáltam egyébként másik gépen is (Igaz más verziójú CAD és VS kíséretében, és ott vígan működik a dolog).

  Szerintetek ezek alapján hol lehet a hiba? Az AutoCAD-ben vagy a VS-ben mehetett valami félre?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ilyen esetben megpróbálnék olyan verziókat keresni, amik valószínűleg még működtek egymással, amennyiben az operációs rendszered engedi. Nem tudom milyen rendszered van fent, ha win10, akkor gondolom nehezebb dolgod lesz. Ha így nem megy, akkor Autodesk fórum/support. Ha így sem megy... hát akkor .... meghívnám egy kávéra Pirikét, a főnök szép kiállású titkárnőjét. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem is Pirike a megoldás mindenre
  Viszont az aktuális probléma annyira ismerős nekem is, hogy továbbra is foglalkoztat a dolog.
  Volt egy ilyen esetem, amikor sikerült "ráolvasással" megoldanom. Azért írok így, mert hogy mi zajlik a háttérben, azt nem értem, de megoldódott, és ez a lényeg.
  Tehát a teljes debug könyvtáramat átvittem egy másik gépre, és próbafuttatásokat készítettem. Majd elkezdtem kigyomlálni az általam fölöslegesnek ítélt fájlokat, mint pl. a VS által generált ".config" állományokat. Meglepetésemre, ezek után el sem indult a cucc. Ami érdekes, hogy nem mindegyik gépen. Volt ahol simán ment, volt, ahol halkan beomlott. Persze a W, ilyenkor lelkesen nekiáll megoldást keresni, de ezt talán hagyjuk...
  Sajnos sötétben tapogatódzunk, de talán megér egy próbát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd