Java Virtual Machine
2015-11-09T16:17:57+01:00
2015-11-09T17:03:28+01:00
2022-08-09T20:50:29+02:00
csendi89
Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki találkozott-e már ezzel a problémával amit mindjárt leírok? és ha igen akkor mi volt a megoldás rá?

Problémám a következő:
Van egy adott Windows 2008 Server Standard edition oprendszerrel ellátott szerverem.
Erre az oprendszerre feltelepítettem egy  jdk1.8.1_65 Java verziót. 
Ha cmd-ben lekérem a "java -version" parancsot akkor vissza is adja hogy rendesen fel van telepítve, minden ok. Viszont amikor telepíteni szeretnék egy exe fájlt akkor ezt a hibaüzit dobja nekem:
"No Java Virtual Machine Found
Setup was unable to detect the Microsoft Java Virtual Machine on this computer.
The Microsoft java Virtual machine 5.00.3182 or newer is required for the installation of this patch. Please ensure that this is corrected before continuing with setup."

Mellékletként csatolva egy kép ezen megtalálható a cmd result, meg a hibaüzi pop up window.

Válaszokat, segítségeket és tippeket előre is köszönöm!

Regards! :)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Ott lesz a probléma, hogy a hibaüzenet a Microsoft Java Virtual Machine jelenlétét hiányolja. A "normál" JVM-et az Oracle készíti, nem a Microsoft. Valamikor réges-régen a Microsoft is fejlesztett saját JVM-et, aztán per is lett belőle, hogy a Sun szerint nem felelt meg a Java specifikációnak. A vége az lett, hogy a Microsoft nem fejlesztett tovább JVM-et, helyette elkezdte a .NET-et.

A dolog jó oldala, hogy ha a patch-nek Microsoft JVM kell a futásához, akkor valószínűleg már annyira elavult, hogy nincs is értelme felrakni, bár erre mérget azért nem vennék.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ááááá értem! Nah akkor ezzel kapcsolatosan holnap megérdeklődöm a főnökséget hogy mi a véleményük erről az elavult dologról. 2007-es patchek! :D 

  Nekem is az a véleményem hogy elavultak! 

  Nagyon szépen köszönöm a tippet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom csak valamilyen fatális véletlen folytán kerülte el a figyelmedet az új téma nyitására szolgáló formon található, a téma címének megválasztására szolgáló útmutató:

  ez a cím fog megjelenni a témák listájában. ügyelj arra, hogy a cím jól leírja a témát, és kerüld a "Segítségkérés", "Pascal probléma", és a hasonló teljesen általános címek használatát! nagyobb az esélyed a válaszokra, ha már a téma pontosan leírja a problémád lényegét, a használt szoftvert v. hardvert és - ha utóbbiak alapján nem lenne egyértelmű - a platformot.

  Mivel a helyes válasz már megszületett, ezért a téma törlésének nincs értelme, de erre a sorsra jutott volna, ha egy moderátor előbb észreveszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd